Samsung'un 2016 üçüncü çeyrek rakamları revize edildi

Samsung'un üçüncü çeyrek karında dikkat çekici gerileme yaşanıyor...

Samsung, Ağustos ayında sunduğu yeni phablet modeli Galaxy Note7 ile oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu yeni cihaz büyük beklentilerle satışa sunulurken, üst düzey donanım özellikleri, suya dayanıklı yapısı, kavisli ekranı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak batarya kaynaklı sorun bu cihazın kabusa dönüşmesine neden oldu.

Samsung, cihazını sunmasının ardından bazı cihazların yandığı haberleri gelmiş ve olayı araştıran Güney Kore devi batarya problemini kabul ederek, cihazın satışlarını durdurmuştu. Sorunsuz olarak değerlendiren yeni cihazlarla eskileri değiştirmeye başlayan firma, ayrıca cihazı tekrar satışa sunarken, yine yanma haberleri geldi ve firma ikinci kez satışları durdurma kararı aldı.

Artık Galaxy Note7 üretimi de yapılmıyor ve bundan sonra da Samsung Galaxy Note7'yi satışa çıkarmayacak.

Geçtiğimiz günlerde Samsung, 2016 üçüncü çeyrek sonuçlarına dair ön bilgiler sunmuştu. Bu bilgiler arasında da firmanın gelir rakamları KRW 49 trilyon ($43.9 milyar) olarak açıklanırken, kar rakamları da KRW 7.8 trilyon ($7 milyar) oldu.

Ancak firma Galaxy Note7'nin satışının durdurulmasının ardından bu rakamlarda düzeltmeye gitti. Yeni sonuçlara göre gelir KRW 47 trilyon ($41.8 milyar), kar ise KRW 5.2 trilyon ($4.6 milyar) oldu.

Ayrıca geçtiğimiz gün satışların durdurulmasının açıklanmasının ardından Güney Kore'de Samsung'un hisseleri çakılırken, firmanın pazar değeri 18 milyar dolar eridi.

Whatsapp