Samsung'dan Galaxy Note 8 akıllı telefon gelmeyecek

Samsung artık Galaxy Note modeli sunmayacak gibi görünüyor...

Samsung, her sene yeni modeller sunuyor ve bu cihazlar da dünya genelinde yüksek satış rakamlarına ulaşırken, en çok satan cihazlar arasında da başı çekiyor. Firma bu sene üst seviyede önce Şubat ayı sonunda Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerini sunarken, Ağustos başında da Galaxy Note7 adındaki bir başka üst seviye akıllı telefon Samsung'dan geldi.

Galaxy Note7, sene sonuna kadar 10 - 14 milyon civarında satacağı yönünde beklentilerle pazara sunulduktan kısa süre sonra batarya faciası patlak verdi. Bazı kullanıcılar cihazlarının yandığını rapor ederken, Samsung, araştırma sonunda batarya problemi nedeni ile cihazın satışlarını durdurdu.

Tüm dünya genelinde değişim programı başlatarak, sorunsuz Galaxy Note7'yi de kısa süre önce pazara sunarken, bu sorunsuz versiyonlarda da aynı sorun ortaya çıktı. Bu durum sonrası satışlar ikinci kez durdurulurken, Samsung, cihazın üretimini de durdurdu. Artık Galaxy Note7 satışa çıkmayacak.

Diğer taraftan oldukça önemli bir bilgi de Hi Tech Mail adındaki Rusya merkezli siteden geldi. Site Güney Kore merkezli firmanın Galaxy Note serisini sonlandırma yönünde karar alabileceği bazı kaynaklar tarafından ifade edildiğini belirtiyor.

Samsung'un Galaxy Note ismi eğer devam ederse, bundan sonra devamlı olarak patlama ve yanma haberleri ile eleştirilere maruz kalacak. Bu nedenle de Samsung bu durumun önüne geçmek için Galaxy Note7'yi tarihin tozlu sayfalarına terk edebilir.

Whatsapp