Samsung'a göre, 14 yaşındaki kız suçlu

2017 yılının son dönemlerinde Samsung firması 14 yaşındaki kızın başuçunda patlayan Galaxy J7 modeliyle gündeme gelmişti.

Akıllı telefon üretiminin en iddialı üreticisi konumunda yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, geçen yılın son dönemlerinde patlayan Galaxy J7 ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Olayın ardından kapsamlı olarak araştırma gerçekleştirdiğini duyuran firma, patlayan cihazın kendisinde ve şarj aletinde herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtirken durumla ilgili ufak kızı suçladı.

Telefona uygulanan baskı nedeniyle patlamanın yaşandığı belirtilirken, ufak kızın annesi Janice Shirley ise Samsung’un suçlamalarını kabul etmeyip şirketin suçu kendisi üzerinden atmaya çalıştığını belirtti.

Konuşmasına devam eden anne açıklamasında “Onların da belirttiği gibi bizim tek yapmamız gereken etrafta koşuşturup sürekli telefonlarla vakit geçirmek ve telefonların yanmasına sebep olmak mı? Hayır. Biz bundan daha iyi insanlarız. Benim çocuğum bundan daha iyi bir insan.”  derken, bu açıklama sonrasında da firmadan bir açıklama geldi.

Firmaya tarafından yapılan açıklama da ise mağdur aileyle iletişime geçildiği ve olayı onların tatmin olacağı şeklinde çözdüklerini belirtti. Ancak gerçekleştirilen açıklamaya göre Shirley yaşanan tüm bu süreç ile firmanın ilgisinden pekte memnun kalmış değil.

Şirket gerçekleştirdiği açıklama da , “Cihazın test edilmesi de dahil olmak üzere araştırmamıza dayanarak, telefonun arızalı olmadığı sonucuna vardık. Analizimiz, harici aşırı bir kuvvetin telefona hasar verdiğini gösteriyor.”  diyerek olaya son noktayı koydu.

Whatsapp