Samsung'a Galaxy Note7 şoku

Galaxy Note7'nin patlama ve yanma haberleri sonrasında Samsung'dan hamle geldi

Samsung, geçtiğimiz Ağustos ayı başında yeni Galaxy Note7 akıllı telefonunu resmi olarak duyurmuş ve yine Ağustos ayında bir çok yeni pazarda satışa sunmaya başlamıştı. Cihaz kavisli dokunmatik ekran, üst düzey özellikler ve suya dayanıklı yapı ile gelirken, ön sipariş rakamları da eski nesle göre oldukça iyiydi.

Geçtiğimiz günlerde şarjda bir Galaxy Note7'nin yandığı haberi gelmişti. Ayrıca daha bu haberin üzerinden fazla zaman geçmeden yine şarjda bir başka Galaxy Note7 daha gelirken, Samsung'dan kritik bir hamle geldi.

Gelen bilgilere göre Güney Kore'de ve Belçika'da Samsung'un yeni akıllı telefonunun satışları durdurulurken, bunun sebebinin Galaxy Note7'nin bataryası olduğu ifade ediliyor. Samsung, büyük bir geri çağırma faaliyeti ile karşılaşacak. Güney Kore medyasından Korea Herald'a göre Samsung, Galaxy Note7'nin bataryalarını ücretsiz olarak değiştirmeyi planlarken, ayrıca bir başka seçenek de yeni bir Galaxy Note7 ile değişim ya da para iadesi olabilir.

Özellikle de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın duyurulacağı şu günlerde bu durum Samsung için oldukça kötü olmakta. Apple ise Samsung, şu anda pazarda en büyük iki rakip olarak mücadele ediyorlar. 

Galaxy Note7 akıllı telefon, 5.7" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 12MP arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi ve 3.500mAh özelliklerine sahip.

Whatsapp