Samsung Z2'nin teknik özellikleri ortaya çıktı

Samsung'un kısa süre sonra duyuracağı Tizenli Samsung Z2 akıllı telefonun teknik özellikleri ortaya çıktı...

Samsung, Galaxy çatısı altında Android mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri ile şu anda pazarda açık ara lider durumda. Ancak açık kaynak kodlu Android işletim sisteminin ilerleyen dönemde sıkıntı yaşaması ihtimaline karşılık da bir süredir Tizen adındaki mobil işletim sistemini geliştiriyor. 

Intel ile Samsung'un ortak olarak geliştirdiği Tizen mobil işletim sistemi, özellikle Samsung'un Gear akıllı saat modellerinde kullanılırken, ayrıca son dönemde firmanın akıllı TV modellerinde de yer almaya başlamıştı.

Akıllı telefon olarak da Samsung, bir süre önce Samsung Z1 adındaki giriş seviyesi modelini ve daha sonra da Samsung Z3 adındaki bir cihazını satışa sunmuştu. Bu modeller öncelikli olarak Hindistan pazarında yerini alırken, daha sonra da diğer bazı Asya ülkelerinde satışa sunulmuştu.

Samsung, şimdi de yeni bir Tizeli akıllı telefon modeli olarak Samsung Z2'yi sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni cihaz hem Asya'da hem de Afrika pazarında satışa çıkacak. Yarın itibari ile gün yüzüne çıkması beklenen akıllı telefonun teknik özellikleri de detaylanmaya devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre Samsung Z2 akıllı telefon 3.97" büyüklüğünde ve 800x480 piksel çözünürlüğünde dokunmatik LCD ekran içerecek. 1GB sistem belleği ile sunulacak olan akıllı telefonda ayrıca 8GB dahili veri kapasitesi bulunurken, bataryasının da 1.500mAh olacağı ifade edilmekte.

1.5Ghz saat hızında çalışan işlemci içeren yonga setinden güç alacak olan Samsung Z2, Tizen 2.4 ile gelecek ve ayrıca Türkiye pazarında da satışa çıkacağı ifade ediliyor.

Daha önce iddialar 4.5" ekran, dört çekirdekli işlemci ve 2.000mAh batarya ile sunulacağı şeklindeydi.

Whatsapp