Samsung Z2 iki yeni ülkede satışta

Samsung, Tizenli yeni Z2 akıllısını farklı pazarlara sunmaya devam ediyor...

Samsung, bir süredir Tizen adındaki işletim sistemini Intel ile ortak olarak geliştirilirken, özellikle Tizen firmanın akıllı saat modellerinde aktif olarak kullanılmakta ve Samsung son dönemde akıllı TV modellerinde de Tizen'e yer vermeye başlamıştı.

Tizen ayrıca akıllı telefon pazarında da yer alıyor ve Samsung, ilk olarak Samsung Z1 adındaki akıllı telefonunu pazara sunmuş ve ardından da Samsung Z3 adında başka bir akıllı telefon daha teknoloji devinden gelmişti. Kısa bir süre önce de Samsung Z2 adı ile yeni bir Tizenli akıllı telefon aileye dahil oldu.

Samsung Z2, ilk olarak Hindistan'da pazara sunulurken, ayrıca Afrika pazarında da yerini almıştı ve şimdi de gelen bilgilere göre iki yeni ülke olarak Endonezya ve Nepal'de yeni akıllı telefon satışa çıktı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Samsugn Z2, DG SDPPI adındaki Endonezya sertifikasyon kurumunda ortaya çıkmıştı.

Cihazın fiyatına bakacak olursak eğer, Endozenya da IDR 899,000 (yaklaşık $70) ve Nepal'de de benzer şekilde NPR 7,290 (yaklaşık $70) olarak satın alınabiliyor.

Samsung Z2 akıllı telefon 4" büyüklüğünde ve 480x800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. 1GB sistem belleği içeren akıllı telefon 8GB dahili veri kapasitesi ile gelirken, ayrıca yonga seti de 1.5Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili Spreadtrum SC9830 olmakta. 5MP arka kamera ve VGA çözünürlükte ön kamera ile sunulan Samsung Z2 Tizen OS 2.4 üzerinde çalışıyor.

Whatsapp