Samsung, yıl sonunda ilk katlanabilir telefonunu duyurdu

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung'un üzerinde çalıştığı katlanabilir cep telefonu kavramıyla ilgili ilk detaylar kamuoyuna sızdırılmaya başlanıldı.

Akıllı telefon pazarının eli en güçlü ismi olarak karşımıza çıkan Güney Kore kökenli Samsung firması, çok uzun süredir katlanabilir ekranlı telefonlar üzerinde çalışıyor. Artık 2018 yılında bu prototip çalışmalarına son vermek isteyen ünlü firma, öne sürülen iddialara göre yılın son çeyreğinde ilk katlanabilir akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor.

Kore merkezli olan ET News'in ortaya çıkardığı iddiaya göre Samsung firması, yılın son diliminde 7.3 inç genişliğindeki bir OLED ekranlı telefon modeli geliştirmeyi planlıyor. Sektörde çalışan rakiplerine göre bu alanda çok daha farklı çalışmayı hedefleyen ünlü firma, daha farklı bir cihaz ortaya çıkartmayı ve tam anlamıyla her iki ekranı tek bir ekran gibi kullanmanıza imkan tanıyor.

Ünlü haber sitesinin ortaya çıkardığı bilgiye göre firma tam anlamıyla bir kitap gibi katlanabilen bir akıllı cep telefonu geliştirmeyi planlıyor. Samsung'un katlanabilir telefonu içeriye doğru katlanacakken, açıldığında tam anlamında bir tablet bilgisayar görünümüne kavuşacak. Samsung Display'in profesyonelliği ile birlikte geliştirilecek olan bu ekran, tam anlamıyla muhteşem bir ekran kalitesi ortaya çıkartacak.

Samsung'un geliştireceği ilk katlanabilir akıllı cep telefonu modeliyle birlikte diğer firmalarında bu teknoloji üzerinde yoğunlaşacağı ve hatta 2019 yılı içerisinde sektörün öncü isimleri arasında yer alan Apple firmasının da bu sektöre yoğunlaşacağı iddia edildi. Bakalım durum bizlere neyi gösterecek?

Whatsapp