Samsung, Yenilenmiş "Patlamayan" Galaxy Note 7'yi Satışa Sunabilir

Patlayan bataryası nedeni ile Samsung'un satışlarına büyük darbe vuran Galaxy Note 7, yenilenerek yeniden satışa sunulabilir. Yenilenmiş Galaxy Note 7, ne zaman satışa sunulacak?

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Ağustos ayında tanıtımını yaptığı Galaxy Note 7 modelini satışa sunmuştu ve kusa bir süre sonra dünyanın farklı bölgelerinden Galaxy Note 7'nin bataryasında sorun oluştuğu ve bu sorunun patlamaya varan sonuçlar doğurduğu bilgileri gelmeye başlamıştı. Bu sorunun ardından şirket, iki milyona yakın Galaxy Note 7 modelini önce geri çağırmış ve sonrasında da tamamen satışları durdurmuştu. Fakat görünüşe bakılırsa teknoloji devi henüz amiral gemi akıllı telefonundan vazgeçmemişe benziyor. 

Güney Koreli yatırımcı olan The Investor'dan gelen bir rapora göre Samsung, önümüzdeki yıldan itibaren yenilenmiş Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını yeniden  satışa sunmayı düşünüyor olabilir.

Söylentilere göre, adı açıklanmayan bir "endüstri kaynağı" tarafından verilen bilgilerde, Güney Koreli üreticinin, ,yenilenmiş cep telefonlarını satmak için çoğunlukla Hindistan ve Vietnam gibi gelişmekte olan pazarları hedef aldığı konusunda spekülasyon yapıldığı belirtiliyor. 

Gelen iddialarda; "Samsung henüz nihai karar almadı, ancak gelecek yıl Note 7 akıllı telefonlarını yeniden satışa sunacak" deniliyor. 

Güney Koreli teknoloji devi, Note 7'nin kendiliğinden yanmasına neden olan sorunu büyük bir özveriyle ile araştırıyor ancak şirketin mühendisleri, henüz sorunun kaynağını tam olarak belirleyemedi. 

Gelen bilgilere göre Samsung, tehlikeli Note 7 serisini satışa sunmadan önce şirket içinde test etmeyi tercih ediyor. Öte yandan, çoğu elektronik üreticisi, güvenlik testi uygulamalarını üçüncü taraf şirketlere yaptırmayı tercih ediyor.

Samsung'un geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal, The New York Times ve The Washington Post gibi üç büyük gazetede tam sayfa özür ilanı yayınladığı göz önüne alındığında, şirketin Note 7 telefonların yaşamına son verme konusunda isteksiz olacağını düşünüyoruz. Ama yine de ikinci defa böyle bir risk alınır mı? Kim bilir?  

Whatsapp