Samsung Yeni Grafik Birimi İle Adreno ve Mali Grafik Birimleri İle Kapışacak

Samsung yeni geliştirdiği S-GPU grafik birimi ile beraber Qualcomm Adreno ve Arm Mali grafik birimleri ile kapışmaya çalışacak. Kendi özelleştirdiği grafik birimi oldukça güçlü bir şekilde geliyor.

Samsung'un Exynos işlemcileri, özellikle yüksek kaliteli Android amiral gemileri söz konusu olduğunda Qualcomm'un işlemcileri ile aynı seviyede yarışıyor. Exynos işlemcilerin Qualcomm Snapdragon işlemcilere göre daha iyi pil ömrüne sahip oldukları söyleniyordu ancak Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisinin yeni üretim tekniği sayesinde bu boşluğu önemli ölçüde azalttı.

Qualcomm ile FinFET süreciyle beraber yeni Snapdragon 820, 821 ve 835 işlemcileri üretmek için çalışan şirket, ARM'ın Mali grafik birimini kendi Exynos işlemcilerinde sık sık kullanıyor. Qualcomm'un kendi Adreno grafik birimi var. Samsung, kendi işlemcilerinde artık kendi özelleştirmesini yaptığı grafik birimini kullanma kararı almış olacak ki S-GPU adında yeni ve özelleştirilmiş bir grafik üzerinde çalışmaya başlamış. Üst seviye cihazlarında kullandığı yeni Exynos cihazlarında ilerleyen zamanlarda grafik yonga seti olarak Samsung tarafından geliştirilen S-GPU grafik birimini görebiliriz.

Weibo sosyal medya üyesi Ice Universe'den bir sızıntı, Samsung'un kendi Exynos işlemcisinde kullanmak üzere yeni grafik birimi geliştirdiğini gösteriyor. Samsung şu an S-GPU üzerinde çalışıyor (bu ismin grafik biriminin adı olarak kalacak mı yoksa Samsung olarak değişecek mi bunu şuan için bilmiyoruz) ve gelecek yılın Exynos işlemcisinde belki de Exynos 9 Octa serisinin ilk üyelerinde bu grafik birimini görebiliriz.

Samsung, diğer şirketlere daha az bağımlı kalmak ve bileşenlerini mümkün olduğu kadar şirket içinde üretmek istiyor. Samsung zaten kendi işlemcisi (Exynos), ekranı (AMOLED panelleri) ve yine kendi kamera sensörlerini üretiyor. Ayrıca kendi kablosuz şarj çözümü ve su ve toz direncini Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerine uygulamıştır. Aylar öncesinden bir söylenti, Koreli devin "Turtle Glass" adlı piyasadaki Corning'in Gorilla Glass camlara benzer şekilde bir teknoloji için çalıştığını söylüyor. Samsung'un S-GPU grafik birimine sahip olan 2018'in yeni Exynos işlemcisi, Qualcomm'un Snapdragon 845 modeline rakip olacak.

Whatsapp