Samsung yeni bir 5G modem çipi üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, Exynos 5G yonga setini test ederek 1.7Gbps azami bağlantı hızına erişmeyi başardı.

Sektördeki diğer rakiplerine göre pazarda daha öncü bir isim olarak karşımıza çıkmayı başaran Samsung firması, 2019 yılının ilk günlerinde karşımıza yeni bir 5G modem çipiyle çıkmayı planlıyor. Şirket tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre Exynos 5G yonga seti üzerinde gerçekleştirilecek olan bu değişiklik, yonga setini çok daha güçlü hale kavuşturacak.

Firmaya yakın kaynakların elde ettiğini iddia ettiği detaylara göre yeni Exynos 5G modem çipi 6GHZ'in altındaki her iki frekans bandına destek sunacakken, 28GHz ve 39GHz gibi milimetre dalgaları ile yüksek frekans bandına destek sunacak. Geliştirilecek olan bu teknoloji sayesinde 5Gbps'e kadar bağlantı hızına destek sunulacakken, şu anda sektörün en iyi verilere ulaşan isminin olduğunu söyleyebiliriz.

Hali hazırda piyasadaki 5G modemlerinden 5 kat daha hızlı çalışabilen bu ürün, hareket halinde olan bir tren içerisinde test edildi. Gerçekleştirilen yeni testle birlikte 1.7Gbps azami bağlantı hızlarına erişilirken, yonga setinin 2019 yılının ilk çeyreği itibariyle boy göstereceği düşünülüyor.

Elde edilen bu bilgilere baktığımızda Galaxy S9, Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9 gibi modellerde bu modem çipinin kullanılmayacağını ve 2019 yılında tanıtılacak olan Samsung markalı tüm cihazlarda yer alacağından söz edebiliriz.

Whatsapp