Samsung Yapay Zeka Üzerine Çalışmalar Yapan Kngine Şirketini Satın Aldı

Samsung yapay zeka üzerine çalışmalar yürüten Kngine şirketini satın aldı. Bixby 2.0 ile beraber yapay zeka destekli gelişmiş bir asistan uygulamasını Samsung cihazlarda görmeye başlayabiliriz.

Samsung, sanal asistanı Bixby'nin bir sonraki sürümünü daha iyi bir hale getirebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Güney Koreli şirket son olarak yapay zeka üzerine çalışmalar yapan Kngine şirketini satın aldı. Bixby 2.0 sürümünde insan gibi öğrenebilen ve kendini geliştiren bir yapay zeka desteğini görebiliriz.

Kngine, belgeleri ve kitapları okurken aynı zamanda internette arama yaptığınızda sorularınızın yanıtlarını da inceleyerek bunları alt sorulara ayırıyor ve kendi kendini geliştirerek bunları hafızasına alabiliyor. Kngine tarafından geliştirilen yapay zeka soruları, alt soruları ve bunların cevaplarını analiz ederek size en uygun yanıtı sunan bir sisteme sahip.

Öte yandan Samsung, Vodafone Ventures Egypt ile birlikte 2014'te Kngine şirketine zaten yatırım yapmıştı. Kngine şirketinin devir işlemleri geçen yıl, Kngine'deki hisselerinin % 100'ünü satın alan Samsung'un bağlı bir şirketi olan Samsung Research America aracılığıyla gerçekleşti. Samsung henüz bu konuyla ilgili sessiz kaldığı için anlaşmanın diğer ayrıntıları henüz ortaya çıkmadı.

Kısa bir süre önce Samsung, AI tabanlı iletişim çözümleri geliştiren ve bu konularda yatırım yapan Fluenty şirketini de satın almıştı. Yani Kngine şirketi Samsung'un yapay zeka ile ilgili satın aldığı ilk şirket değil. Samsung ayrıca Google Asistan ve Microsoft Cortana uygulamalarının geliştirilmesinde önemli katkısı olan Larry Heck'i işe aldı. Kore devi Bixby 2.0 ile birlikte çok daha gelişmiş bir yapay zeka destekli sanal asistanı kullanıcılara sunacak gibi görünüyor. Bixby 2.0 sürümünün Galaxy Note 9 ile beraber piyasaya sunulması bekleniyor.

Whatsapp