Samsung, yakında tüm Galaxy Note7 modellere darbe vurabilir

Samsung, şimdi de Güney Kore'de Galaxy Note7 modellerinin şarj edilmesini engelleyecek.

Akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden olan Samsung, bu sene yepyeni modellerini pazara sunarken, bir modeli üzerinden oldukça büyük zarar etti. Firmaya milyarlarca dolar zarar ettiren bu akıllı telefon Galaxy Note7 olurken, büyük umutlarla firma tarafından Ağustos ayında duyurulmuş ve sonrasında da dünya genlinde satışa çıkmıştı.

Samsung Galaxy Note7, satışa çıkmasının ardından yanma / patlama haberleri ortaya çıkmış ve akıllı telefonun batarya sorunları firma tarafından kabul edilirken, cihazın hem satışı hem de üretimi durdurulmuştu. Ayrıca firma satılan Galaxy Note7 modelleri için de toplama kararı almıştı.

Dünya genelinde bir çok ülkede Galaxy Note7 modelleri önemli ölçüde geri geldi. Kullanıcılar ya para iadesi aldılar ya da Galaxy S7  edge ile cihazlarını değiştirdiler. Ancak büyük oranda hala geri gelmeyen ve kullanılan Galaxy Note7 cihazlar olurken, firma bu cihazların da geri gelmesi için farklı yöntemlere başvuruyor.

Daha önce bazı ülkelerde bataryayı %60 ya da %30 ile sınırlandıran firma, ayrıca Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'da Galaxy Note7'nin cep telefonu operatörleri ile bağlantısını kesmişti. Hatta ADB'de firma, Galaxy Note7'nin şarj edilmesini önleyerek çok daha önemli bir adım atmıştı.

Gelen bilgilere göre şimdi de Güney Kore'de bataryanın şarj edilmesini önleme hazırlıklarında. Samsung'un Güney Kore'de 950.000 Galaxy Note7 sattığı ve bunlardan 140.000 tanesinin hala kullanıldığı bir hafta önce dile getirilmişti.

Whatsapp