Samsung, VR için 5.5 İnç 4K Özel Bir Ekran Sergiledi

Son dönemde VR ürünlerine ilginin artması, üreticileri de bu alanda daha çok yatırım ve geliştirme yapmaya itiyor.

Akıllı telefon üreticileri bundan sadece bir kaç yıl önce 720p (1280x720 piksel) ekranlardan 1080p (1920x1080 piksel) çözünürlükteki ekranlara geçiş yaparken, tüketicilerin büyük çoğunluğu şu soruyu soruyordu: Ne Oluyor? Sadece yazı okumak ve fotoğraf görüntülemek için bu kadar yüksek çözünürlüğe ihtiyacımız yok. Doğru mu? 

Tabi ki doğal olarak hiç kimse gündelik hayatta kullandığımız akıllı telefonların sanal gerçeklik deneyimlerinin bir parçası olacağını ve bu yüksek çözünürlüklerinin sürükleyici bir VR deneyimi için ihtiyaç olacağını tahmin edememiştir. 

Akıllı telefonlarda 4K (3840x2160 piksel) ekranlar sunulduğu günden beri büyüklüğünde K ilgi görüyor. Özellikle yakın zamanda Google’ın VR platformu Daydream'i duyurması ve her geçen gün 4K TV'lerin daha fazla yaygınlaşması, 800 ppi'ın üzerinde piksel yoğunluğu olan akıllı telefon ekranlarına ilgiyi artırmaya devam ettiriyor. (Samsung'un 5.5 inç 4K ekranı 806 ppi değerine sahip)  

Samsung,  en son geliştirdiği yeni 5.5 4K ekranını, San Francisco’da düzenlenen Display Week Konferansı'nda sergiledi. Ekran, "VR için Yüksek Çözünürlük" yazısı ile tanıtıldı. Samsung'un yeni 5.5 inç 4K ekranının özellikleri arasında %97 oranında renk gamı ve 350nit parlaklık bulunuyor. 

Son dönemde sunulan Gear VR, Google cardboard, Loop VR gibi VR deneyimi sunan ürünlerin, akıllı telefonların bu ürünlerin içine yerleştirilmesi nedeni ile akıllı telefonların ekran çözünürlükleri ile sınırlı. Samsung Galaxy Note 5 veya Galaxy S7 Cihazların ikisi de  QHD (2560x1440 piksel) çözünürlükteki ekranlara sahip ve VR deneyimleri hala yeniliklere açık. 

Görünüşe bakılırsa akıllı telefonlardaki VR deneyimi yenilikleri için bir sonraki adım ekran çözünürlüklerini artırmak olacak. 

Whatsapp