Samsung ve Qualcomm, Galaxy S9 için Snapdragon 845 Yonga Seti Üzerinde Çalışmaya Başladı

Samsung ve Qualcomm'un Galaxy S8 Snapdragon 835 yonga seti ile başlayan ortak çalışmaları görünüşe bakılırsa Galaxy S9 için üretilecek Snapdragon 845 yonga seti ile devam edecek.

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için reklam panolarına yapıştırılan afişler henüz kurumamışken Qualcomm ve Samsung, Galaxy S9 akıllı telefonda yer alacak Snapdragon 845 yonga seti için çalışmalara başladı bile. Samsung Galaxy S8'de yer alan Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setleri, 10nm üretim sürecinde geliştirildikleri için şimdiye kadarki en hızlı ve en güçlü amiral gemi olarak görülüyor. Galaxy S9'un sahip olacağı Snapdragon 845 yonga seti de yine en güçlü işlemci olacak gibi görünüyor. 

Snapdragon 845 yonga setini üretmek için hazır olan iki şirket Samsung ve TMSC, 7nm üretim sürecine dair araştırmalar yapıyor. İki şirketin 7nm için test gruplarını oluşturduğu belirtiliyor. Bu nedenle Snapdragon 845'in 7mm mimariye sahip olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Samsung'un LSI bölümü, 7nm mimaride seri üretimin "2018'in başında" başlamasını beklendiği çok önceden bildirilmişti.

İki şirket, ilk olarak Galaxy S9'da kullanılması beklenen Snapdragon 845 için neden bu kadar erken çalışmalara başlamış olabilir sorusu akıllara geliyor. Bunun birinci nedeni olarak, Galaxy S8'in Exynos ve Snapdragon versiyonları arasındaki testlerde batarya sürelerinde farklılıklar olmadı gösteriliyor. Galaxy S8'in Amerikada satışa sunulan Snapdragon 835 versiyonu, Exynos işlemciye sahip modelden bir saat daha az batarya süresi veriyor. Bu da iki şirketin Snapdragon işlemci üzerinde daha fazla optimizasyon yapmaları gerekliliğini ortaya koyuyor. Batarya süreleri dışında iki işlemci arasındaki diğer tüm testlerin eşit çıktığını hatırlatalım. 

Whatsapp