Samsung ve Qualcomm Galaxy S10'da Kullanılacak 5G Modem İçin Birlikte Çalışıyor

Qualcomm ile birlikte 5G modem çalışmalarını hızlandıran Samsung, yeni 5G modemi Galaxy S10'da kullanmayı amaçlıyor.

Samsung'un yeni nesil işlemciler için fabrikalarında yeni bölümler açtığına dair haberler geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Yeni nesil 7nm üretim sürecine dayanan işlemcileri üretmeyi planlayan Samsung ayrıca 5G modem kullanarak akıllı telefonların internet hızı konusunda devrim yaşamasına katkı sağlamayı planlıyor.

Geçen hafta Qualcomm, dünyanın ilk 7nm çipsetini duyurmuştu. Bu yeni nesil X24 kablosuz modem, 5G öncesi 2Gbps indirme hızına sahip olacak. Gelecek yıl Galaxy S10'da kullanılması beklenen Snapdragon 855 işlemcisinin TSMC tarafından üretileceği iddia edilse de Samsung'da yeni Snapdragon 855 için kolları sıvamış durumda. Samsung'un geçtiğimiz günlerde S3 fabrikası ile ilgili yaptığı açıklama düşünüldüğü zaman bu fabrikada yeni nesil 7nm Qualcomm işlemcilerin de üretileceği söyleniyor.

Qualcomm yetkili isimlerinden biri olan RK Chunduru:

Samsung ile birlikte 5G mobil endüstrisine öncülük etmekten heyecan duyuyoruz. 7nm LPP üretim sürecine sahip yeni nesil Snapdragon 5G mobil yonga setleri, akıllı telefonlar için mevcut yonga setlerinden çok daha iyi yonga setleri olacak.

Galaxy S9'da kullanılacak olan Snapdragon 845 ve Exynos 9810 yonga setleri şuanda mevcut 10nm LPP üretim sürecine dayanıyordu. 7nm LPP EUV sürecinin avantajlarından bahsedecek olursak % 10 daha yüksek performans sağlarken aynı zamanda % 40 daha iyi verimlilik sağlıyor.

Whatsapp