Samsung, Üç Aylık Mali Raporunda Galaxy Note 8'i Doğruladı

Samsung, açıkladığı üç aylık mali raporunda, Galaxy Note 8'e atıfta bulunarak hem bu cihazın doğrulamış oldu hem de yılın ikinci yarısında karının yükselmeye devam edeceğini belirtti.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yaptığı yeni bir açıklama ile bu yılın ilerleyen dönemlerinde yeni  Galaxy Note 8'i tanıtma konusundaki kararlılığını tekrar teyit etti. Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemin akıllı telefon pazarında daha sert bir rekabetin yaşanacağının işaretleri verilirken, bu noktada karlılığın korunması için yılın ikinci yarısında tanıtımı yapılacak olan yeni bir amiral gemiden bahsediliyor. 

Bu noktada şirket, Galaxy S8 ve S8 +'ın güçlü satışları ve yılın ikinci yarısında yeni amiral gemisi akıllı telefonun piyasaya sürülmesi yoluyla karlılığını sürdürmeye devam edecektir.

 Samsung, orta segment ve düşük fiyatlı akıllı telefon segmentlerinde de karlılığını sürdürmek için çaba sarf edecek, ancak ürün serisinin piyasaya sürülmesinin hızlandırılacağından bahsediliyor. Bu açıklamadan, Samsung'un Galaxy A, C, E, J ve Galaxy On serilerinin karlılığa katkı sağlamaya devam ermesi için bu serilerdeki akıllı telefonları için yükseltmelerin gelebileceğini anlıyoruz. 

Samsung, Galaxy Note 7 bataryasında oluşan sorun nedeni ile zor bir dönem geçirmişti. Görünüşe bakılırsa Güney Koreli şirket piyasaya sürülen Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerini oluşan yoğun ilgi sayesinde bu zor dönemi de başarı atlamış. Önümüzdeki aylarda ise Galaxy Note8'in duyurusu ile birlikte geçtiğimiz yıl oluşan kötü imajın tamamen silinmesi hedefleniyor. 

Whatsapp