Samsung, Snapdragon 845'li Galaxy A Serisi Cihaz Hazırlıyor 

Samsung'un Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinden güç alacak yeni bir Galaxy A,Serisi akıllı telefon üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Akıllı telefon pazarındaki güçlü rekabet nedeniyle, Samsung geçtiğimiz günlerde orta sınıf ürün yelpazesini yeni amiral gemisi özellikleriyle donatmaya başlayacağını doğrulamıştı. Bunun ilk örneğinin 11 Ekim'de gün yüzüne çıkması bekleniyor. Ve bu stratejinin bir parçası olarak, sektör liderinin Snapdragon 845 yonga setinden güç alan yeni bir Galaxy A serisi cihaz hazırladığı belirtiliyor. 

Samsung, muhtemelen bu yeni akıllı telefonu, amiral gemisi modellerine yakın bir seviyede fiyatlandıracak. Bu iddia gerçekten de doğruysa, Samsung'un yeni akıllı telefonu, Apple’ın yeni iPhone XR modeline doğrudan rakip olarak konumlandıracağı anlamına gelebilir. Yeni cihazın sahip olması beklenen özelliklerle ilgili olarak, ön tarafı alt ve üstlendi daraltılmış çerçevelere sahip olan 18:9 en-boy oranına sahip AMOLED ekranın süslemesi bekleniyor. Ek olarak, Samsung’un son zamanlarda kameralara daha fazla odaklanması düşünüldüğünde, bu noktada en az iki arka kameraya sahip olması bekleniyor, ancak daha yüksek sayıda sensöre sahip olması da şaşırtıcı olmayacaktır. 

Teknik özellikler listesine devam edersek, amiral gemisi yonga setine 4GB RAM ve 64GB genişletilebilir dahili depolama alanı eşlik edecek. Android 9.0 Pie işletim sisteminin geçen ay kullanıma sunulmasının ardından, akıllı telefonun kutusundan en yeni Android sürümü ile çıkacağı iddia ediliyor. Yine de Samsung’un yazılım noktasında mükemmel performansa  sahip olmayan sicili göz önünde bulundurulduğunda, şimdiye kadar kullanılmayan Android 8.1 Oreo ile gelmesi de şaşırtıcı olmayacaktır. 

Şu an için Samsung'un amiral gemisi yonga setine sahip ilk Galaxy A serisi akıllı telefonu piyasaya sunması kesinleşmedi. Ancak bu iddia gerçek olursa, Samsung'un bu cihazı hangi isim altında piyasaya sunacağını görmek de ilginç olacak. Bu aralar, Samsung'un Galaxy A9 Pro modelini hazırladığı, Snapdragon 845'li model için ise Galaxy A10 adını kullanacağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp