Samsung Snapdragon 830'u üretebilir

Samsung ve Qualcomm'un SD830 üretimi için anlaşma yaptığı iddia ediliyor...

2016 senesi sonuna yaklaşıyoruz ve gelecek sene için de iddialar gelmeye başladı. 2017 başlarında sunulacak olan yeni ve önemli modeller arasında Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8 yer alacak. Bu akıllı telefonun 4K çözünürlükte ekran, suya dayanıklı yapı, USB Type-C desteği, Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti, çift arka kamera gibi özelliklerle geleceği iddia ediliyor.

Galaxy S8'i bir kenara bırakacak olursak eğer, şimdi de Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 830 için bazı bilgiler geldi. Yeni iddialara göre Qualcomm ve Samsung arasında bir işbirliği anlaşması yapıldı ve bu anlaşmaya göre de Snapdagon 830 yonga setleri Güney Kore devi tarafından üretilecek. 

Samsung'un tek üretici olarak yer alacağı anlaşma henüz resmi olarak doğrulanmış değil. İddiaların devamına göre Samsung, Snapdragon 830'u 10nm üretim teknolojisi ile üretecek. Hatırlanacağı üzere 2015 Şubat ayında Samsung 5nm seviyesine kadar inmenin teknik açıdan zorluğunun olmadığını belirtmişti.

Yeni Snapdagon 830 yonga setinin iki firma tarafından ortaklaşa olarak geliştirileceği ifade ediliyor. Bu yeni yonga seti hem daha fazla performans sunacak, hem de enerji verimliği açısından bakıldığında da daha az güç tüketecek.

Samsung, gelecek sene Galaxy S8'de Snapdragon 830'un yanı sıra kendi geliştirdiği Samsung Esynoc 8895 yonga setine de yer verecek. Her sene olduğu gibi yine farklı ülkelere farklı yonga seti ile akıllı telefon sunulacak.

Whatsapp