Samsung SM-G9600, Qualcomm Snapdragon 840 CPU ile Benchmarkda Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S8 Mini veya S8 Lite olduğu düşünülen bir Samsung akıllı telefon, Snapdragon 840 yonga seti ile Geekbench üzerinde ortaya çıktı.

Görünüşe göre Samsung, yakın bir zamanda yeni bir akıllı telefon duyurmaya hazırlanıyor ancak bu cihaz Galaxy Note 8 değil. Galaxy S8'in "Lite" versiyonu ayın sonuna kadar piyasaya çıkacaktı, ancak Samsung'un bu telefon için hangi adı kullanacağı henüz belli değil.

Bu yeni akıllı telefon  son zamanlarda test edilen tüm cihazlardan veri toplayan ve bu verileri kendi veritabanında saklayan Geekbench'de test edildi. Samsung SM-G9600 model kod numarasına sahip cihaz, Galaxy S8 Lite veya Mini olabilir ancak şu anda bu ismin pek bir önemi yok.

Bu cihazla ilgili gerçekten özel olan şey, Qualcomm'un Snapdragon 840 yonga seti ile piyasaya sürülecek olduğu gerçeğidir. Geekbench'deki listeye göre, SM-G9600, 1.77 gHz'de saat hızına sahip dört çekirdeğe yer veren dört çekirdekli bir CPU ile donatılmış. 

Dahası, telefonun anakart kod adı sdm840, bu yüzden Samsung SM-G9600'ün Snapdragon 840 yonga seti ile çalıştırılma ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyoruz. Snapdragon 840, Snapdragon 820'nin daha iyi bir CPU, gelişmiş grafik işlemci ve modem chipi ile biraz daha geliştirilmiş hali olabilir. 

Samsung'un bu yeni akıllı telefonu, Snapdragon 840 yonga setinin yanında, 4GB RAM paketi ve Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi ile çalışıyor. Akıllı telefonun ekranı ve kamerası hakkında henüz bir şey öğrenemiyoruz, ancak önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi ortaya çıkabilir. Ayrıca bu cihazın, Galaxy S9'a ait erken bir prototip olabileceğini de belirtelim. 

Whatsapp