Samsung, Potansiyel Galaxy S8 Müşterilerini edge-to-edge OLED Ekranla Cezbetmeye Hazırlanıyor

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S8'de gelişmiş yeni bir ekran kullanacak. edge-to-edge OLED ekran adı verilen teknoloji ile Galaxy S8, %90 ekran gövde oranına sahip olacak.

Güney Koreli üretici Samsung, Galaxy Note7 yaralarını sarmaya çalışıyor. Batarya sorunu nedeni ile patlayan Galaxy Note7 fiyaskosu sonrasında, Samsung bir sonraki amiral gemi akıllı telefonu Galaxy S8'de ciddi yenilikler getirme ihtiyacı hissediyor. Ve şirket çok daha iyi bir ekranı Galaxy S8'de kullanarak başlayacak gibi görünüyor. 

Yatırımcı raporlarına göre Samsung Galaxy S8 ekran gövde oranı yüzde 90'a ulaşan yeni ve geliştirilmiş Edge to Edge OLED ekranla gelebilir. 

Seul’de düzenlenen IMiD Ekran fuarı kapsamında geçtiğimiz hafta sonu boyunca düzenlenen oturumlarda Samsung mühendisi Park Won-sang, Güney Koreli teknoloji devinin kendi ekran teknolojisini geliştirmek üzere önemli oranda kaynak ayırdığını ve işgücü yatırımı yaptığını ima etti. 

Won-sang, Galaxy S8'de kullanılacak güncellenmiş OLED ekranı doğrulayacak kelimeleri kullanmamaya dikkat etti ve açıkça teknoloji devinin ekran kalitesini artırma konusunda ciddi yatırım yaptığını belirtti.  İşte Samsung mühendisi Park Won-sang'ın yaptığı o açıklama: 

Samsung Ekran, ekran gövde oranı (akıllı telefonun ön yüzünde ekranın kapladığı alan) yüzde doksanın üzerine çıkan akıllı telefonlarını önümüzdeki yıl gün yüzüne çıkaracak.

 Tabi ki ekran teknolojisini geliştirmek için büyük yatırımlar yapan tek şirket Samsung değil. Daha önce Ekim ayında Çin merkezli üretici Xiaomi, neredeyse çerçevesiz tasarımlı akıllı telefonu Mi Mix modelini gün yüzüne çıkarmıştı. Gelen bilgilere göre Apple da bir sonraki İphone modelinde LTPS LCD ekran yerine OLED panel kullanmaya hazırlanıyor. 

Bunların yanı sıra yeni Galaxy S8'in yenilenen Al Asistanı, uzun ömürlü batarya ve artırılmış kamera yetenekleri özellikleri ile gelmesi bekleniyor. 

Whatsapp