Samsung, PC pazarında Apple'ı Brezilya'da geride bıraktı

Samsung ve Apple arasında PC segmentinde de büyük mücadele yaşanıyor...

Akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet içerisinde olan iki büyük firma Samsung ve Apple, özellikle de bu sene yeni modellerle adlarından söz ettirirken, bu sene Galaxy S7 / S7 edge modelleri ile büyük başarı kazanan Samsung'un Apple'ı kalesi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde iPhone 6S / 6S Plus'ı geride bıraktığı bilgisi gelmişti.

Ayrıca iki firmanın karşı karşıya geldiği bir başka segment de PC pazarı olmakta ve Apple  kendi geliştirdiği MacOS işletim sistemi üzerinde çalışan Macbook ve iMac modellerini pazara sunarken, Samsung da Windows işletim sistemine sahip modelleri ile adından söz ettirmekte.

Samsung ve Apple'ın birlikte yer aldığı önemli ülkelerden bir tanesi de Brezilya olurken, gelen bilgilere göre şu anda Samsung, bu ülkede en büyük PC satıcısı konumunda.

Özellikle Ağustos ayı başında düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyatları nedeni ile önemi daha artan pazarda O Estado de S. Paulo'ya göre PC segmentinde Samsung lider olurken, Apple ise Mac modelleri ile ikinci sırada yer aldı.

Geçtiğimiz seneye bakacak olursak eğer, Apple, Brezilya'da lider durumdaydı ve Samsung ve HP'nin ise Apple'ın arkasında geldiği görülüyordu. 

Samsung'un bu ve bazı diğer önemli pazarlarda PC segmentindeki yükselişinin ise özellikle agresif satış politikalarının olduğu kaydedilmekte. Bakalım bu durum sonrasında Apple'ın ilerleyen dönem için hamleleri nasıl gelecek...

Whatsapp