Samsung Pay Mini resmi olarak duyuruldu

Samsung, Android platformu için mobil ödeme sistemi Samsung Pay Mini'yi duyurdu.

Akıllı telefon pazarında son dönemde rekabetin geliştiği alanların başında mobil ödeme sistemleri geliyor. Bu alanda ilk olarak Apple'ı görürken, firma iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile birlikte Apple Pay adındaki mobil ödeme sistemini pazara sunmuştu. Bu mobil ödeme sistemi ilk olarak ABD'de sunulurken, daha sonra bir çok pazarda kullanılmaya başlanmıştı.

Apple'a cevap ise firmanın ezeli rakibi Samsung'dan gecikmeden gelmişti. Güney Kore devi firma da Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge modelleri ile birlikte mobil ödeme sistemi Samsung Pay'i duyurmuş ve ilk ABD ve Güney Kore'de sonrasında da bir çok pazarda kullanıcılara sunmuştu.

Samsung Pay, sadece firmanın sunduğu üst seviye bazı Galaxy akıllı telefon modelleri ve Gear akıllı saatleri ile kullanılabiliyordu ve Samsung, diğer Android cihazlarda da kullanılabilecek bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyordu.

Bu yeni mobil ödeme sistemi Samsung Pay Mini adı ile geldi ve ilk olarak da firmanın anavatanı Güney Kore'de sunuluyor. Bu ödeme sistemi NFC üzerinden alışverişin yapılabilmesine imkan tanıyor.

6 Şubat tarihinde Samsung Pay Mini uygulamasının demo versiyonu Güney Kore Google Play Store üzerinden indirilmeye sunulacak. Android 5.0 ve üstü işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar ile kullanılabilecek. Ayrıca cihazın en düşük 1280x720 piksel HD ekran çözünürlüğüne sahip olması gerekiyor.

Whatsapp