Samsung Pay Android Uygulaması İçin Yeni Güncelleme Geldi

Samsung tarafından geliştirilen mobil ödeme yöntemi Samsung Pay yeni güncellemesi ile geliştirilmiş arayüze sahip oldu.

Şuanda bildiğiniz üzere piyasada firmalar tarafından geliştirilen çok fazla farklı mobil ödeme yöntemi bulunmuyor. LG Pay isimli ödeme yönteminin LG tarafından 2018 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Öte yandan Samsung tarafından geliştirilen Samsung Pay'ı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği kuşku yok ki hem NFC bulunan pos cihazlarıyla hem de NFC ile çalışmayan eski pos cihazlarıyla çalışabiliyor olmasıdır.

NFC olmayan pos cihazlarıyla uyumlu olarak çalışabilmek için Samsung Pay, manyetik güvenli aktarım (MST) özelliğini kullanıyor. Bu özellik Samsung Pay'ın, herhangi bir esnafta bulunan kredi kartlarını kabul eden herhangi bir POS sisteminde çalışmasını sağlıyor. 2018 yılında piyasadaki yerini alması beklenen LG Pay, hem geleneksel NFC sistemini hem de manyetik kart okuyucularla çalışan bir NFC sistemi kullanmayı planlıyor.

Google Play Store'da bulunan Samsung Pay uygulaması, 2.8.18 sürümüne güncellenmiş durumda. Güncelleme, Samsung Pay kullanıcılarına daha temiz bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Uygulama, daha önce ekranın ortasında bulunan menü seçenekleri yerine menü seçeneklerini alt gezinme çubuğuna ekliyor. Ekranın alt kısmında bulunan seçenekler arasında sizi ana ekrana götüren bir buton bulunmaktadır. Ana ekranda yapılan kampanyaları ve sanal cüzdanınızda kaç tane kart bulunduğunu, kazandığınız Samsung ödül puanlarının sayısını ve hediye kartları satın almak için bir bağlantıyı bulabileceksiniz.

En son güncellemede bulunan diğer değişiklikler arasında çevrimiçi alışveriş fırsatlarını takip edebilme ve en sevdiğiniz markaları takip edebilme özellikleri de bulunuyor. Ayrıca tarayıcınız üzerinden satın aldığınız hediye kartlarını artık uygulamaya gönderebilir ve direkt olarak ana ekran üzerinden görebilirsiniz.

Whatsapp