Samsung Pay, 6 milyon kullanıcı sayısını aştı

Samsung tarafından hazırlanan mobil ödeme sistemi Pay'ın aktif kullanıcı sayısının, 2017 yılının Eylül ayı itibariyle 6.44 milyon seviyesine ulaştığı belirlendi.

Akıllı telefon üretiminin Güney Kore kökenli ve bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkan Samsung firması, çevrim içi finans platformu olan Samsung Pay ile karşımıza çıkmıştı. 2016 yılının eylül ayında 3.22 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama, an itibariyle 20'den fazla ülke de aktif olarak kullanılıyor.


Elde edilen yeni verilere göre Samsung Pay sistemi 2017 yılının Eylül ayı itibariyle 6.44 milyon kişi tarafından kullanılmaya başlanılırken, böylelikle dünya üzerinde en çok tercih edilen finansal platform olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bakalım Apple Pay'ın tam anlamıyla küresel pazarda aktifleşmesi ardından, ortaya çıkacak sonuç ne olacak?

Samsung Pay nedir?

İlerleyen yıllarda popüler bir şekilde kullanılması beklenilen ödeme sistemi Samsung Pay, temel olarak NFC teknolojisi ile kredi kartı taşımadan kredi yada banka kartlarınızla telefon üzerinden alışveriş yapma imkanı tanıyor. Mastercard ve Visa lisanslı olan bu sistemlere sadece bir defa kredi kartınız yada banka kartınızı tanımlamanız yeterli oluyor.


Daha sonra alışveriş yaparken, temassız ödeme noktalarında ödemelerinizi kolay bir şekilde telefonlarınızın NFC teknolojisi ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

Whatsapp