Samsung, Oreo ile Çalışan Galaxy S8 / S8 + 'da Dolby Atmos Olmayacağını Açıkladı

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın internete sızdırılan bir Android Oreo Beta sürümünde Dolby Atmos özelliği olduğu belirtiliyordu. Samsung, konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.

Geçen hafta sonu, Samsung Galaxy S8 için sızdırılmış kararlı bir Oreo ROM dosyasından alınan ekran görüntüleri, Dolby Atmos desteğinin bu cihazlara geleceğini ortaya çıkarmıştı. Bununla birlikte, Güney Kore merkezli üretici böyle bir özelliği Galaxy S8'e eklemek için herhangi bir planlarının olmadığını açıkladı. Bu açıklama, Samsung'un İngiltere Beta Ekibi üyesi tarafından yapıldı.

Geçen hafta ortaya çıkan Galaxy S8 Android Oreo Beta sızıntıları, bu özelliğin ekran görüntülerini de içeriyordu, bu nedenle Samsung tarafından yapılan özelliğin kullanıma sunulmayacağı belirten açıklama, biraz sürpriz gibi geldi. Sonuç olarak Dolby Atmos desteğinin kullanıma sunulması mümkün görünüyor ancak ilk Android Oreo kararlı güncellemesi ile gelmeyebilir. 

Samsung yaklaşık iki aydır Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için Android Oreo Beta testlerine devam ediyor. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı henüz resmi olarak açıklanmadı ancak gelen bilgilere göre 2017 yılının amiral gemisi bu iki akıllı telefon modeli Ocak ayı sonundan önce Android 8.0 Oreo güncellemesine kavuşacak. 

Whatsapp