Samsung OLED pazarının mutlak hakimi

Güney Kore devi Samsung, OLED ekranı ile rakipsiz.

Güney Kore'nin lider teknoloji devlerinden olan Samsung, özellikle akıllı telefon ve tablet pazarında adından söz ettirirken, akıllı TV'den buzdolabına farklı segmentlerde de donanım ürünleri ile de tercih edilen ilk firmalardan birisi olmakta.

Samsung son kullanıcılara sunduğu cihazların yanı sıra ayrıca bir çok farklı donanım bileşenini de üretiyor ve bunlar arasında ekranlar da yer almakta. Şu anda firma OLED ekranları ile pazarın en güçlü firmalarından birisi ve günden güne de yükselmeye devam ediyor.

OLED ekran pazarına baktığımızda, 2016'nın ilk çeyreği olan Ocak - Şubat - Mart ayında 91.3 milyon OLED ekran satıldı ve büyük oranda akıllı telefonlar bu ekranı kullansa da akıllı TV modelleri de sayıya dahil olmakta.

Samsung Display, OLED ekran pazarının en büyük itici gücü olurken, Güney Kore devinin 86.7 milyon OLED ekran sattığı kaydediliyor ve bu da tüm pazarın %95'ine denk gelmekte.

Diğer taraftan bir süredir Apple'ın yeni nesil iPhone modellerinde OLED ekran kullanma planları içerisinde olduğu kaydedilirken, Samsung'un OLED ekran üreticisi olarak da en büyük şansa sahip olduğu belirtiliyor. Samsung, ayrıca bir süre önce 1.5 milyar dolar yatırımı OLED ekran üretim tesislerine yaparken, aylık 15.000 adetlik üretim kapasitesinden aylık 105.000 adetlik üretime ulaştığı kaydediliyor.

Ancak ilerleyen dönemde OLED ekran pazarı oldukça çetin mücadelelere sahne olacak. Güney Kore ve Japonya'da firmaların LCD ekran üretimini azaltarak, OLED ekran üretimine yöneldiği ifade ediliyor.

Whatsapp