Samsung, Note7 Geri Dönüşümü ile 157 Ton Altın, Gümüş, Kobalt ve Bakırdan Kurtulacağını Açıkladı.

Samsung, ayın sonundan önce başlayacak olan geri dönüşüm süreci boyunca 157 tonun üzerinde altın, gümüş, kobalt ve bakırdan kurtulacağını açıkladı.

Samsung, geçen yıl piyasaya sunulan ve bataryasında oluşan hata nedeni ile geri toplanan Galaxy Note 7 akıllı telefonların geri dönüşümü için Galaxy Note FE'nin piyasaya sürüleceğini ve bu cihazın öncelikle Güney Kore'de satışa sunulacağı konusunda bir açıklama yayınlamıştı. 

Kutusu açılmayan ve kullanılmayan Galaxy Note7 akıllı telefonları, daha küçük bir 3.200 mAh batarya takıldıktan sonra yenilendi ve Samsung Galaxy Note FE adını alarak yeniden doğdu. Peki Galaxy Note 7'nin geri kalan kısmı ne olacak? Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre bu cihazlar geri dönüşüme gidecek. 

Samsung, ayın sonundan önce başlayacak olan geri dönüşüm süreci boyunca 157 tonun üzerinde altın, gümüş, kobalt ve bakırdan kurtulacağını açıkladı. Güney Kore merkezli şirket, "çevre dostu işleme yöntemleri" ile AMOLED ekranlar, bellek yarı iletkenleri ve kamera modülleri gibi kilit bileşenleri ayırmaya ve yeniden kullanmaya karar verdi. Bu bileşenlerden bazıları servis malzemesi olarak kullanılacak; yani Note FE modelleri için yedek parça olacak. Geri kalan kısımlar ise satılacak.

Şirket, Note7 içindeki elektronik parçaları çıkarmak ve geri dönüştürmek için "yerli ve yabancı şirketlerle" işbirliği yapacak. Gelecekte, çevre koruma ve kaynak geri dönüşümü açısından sektörde öncülük etmek isteyen Samsung, bu geri dönüşüm sürecindeki her şeyi çevresel organizasyonları memnun etmek için çevre dostu bir şekilde yapılacaktır. 

Whatsapp