Samsung Note 9'da çentikli ekran kullanılabilir

Samsung phablet sektörü altında üretimini gerçekleştireceği Galaxy Note 9 modelinin sonsuz ekranında çentik tasarımına yer vermeyi planlıyor.

Tartışmasız bir şekilde akıllı telefon sektörünün öncü isimleri arasında yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, karşımıza bu yıl içerisinde Galaxy Note 9 olarak isimlendirdiği amiral gemisi modeliyle çıkmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda firma bu yeni cihazın teknolojileri ve donanım tedariği üzerinde çalışırken, firmaya yakın olan kaynaklara dayandırılan bir iddianın akılları karıştırdığını söyleyebiliriz.

Sızdırılan bilgileri ele aldığımızda Galaxy Note 9 modelinde en yüksek ekran - kasa oranına sahip çerçevesiz dokunmatik panele yer verilecekken, bu panelde ise tıpkı iPhone X'lerde olduğu gibi bir ekran çentiği yer alacak. Bu ekran çentiği üzerine cihazın yakınlık, yüz tanıma sensörleri ile ön kamera teknolojisi konumlandırılacakken, bu cihazda çentiğe yer verileceği bilgisi akılları biraz karıştırmış gibi duruyor.

Dünya Patent Örgütü WIPO tarafından gelen bilgilerde firmaya yakın olan kaynakların sızdırdığı bilgilerle örtüşürken, Samsung'un yeni telefonlarında çentikli ekran teknolojisi kullanmaya başlayacağı öne sürülüyor. Cihazda kullanılacak olan parmak izi okuyucusu, özçekim kamerası, ahize, yakınlık algılayıcı ve ışık sensörleri ekran altına gömülecekken, böylelikle cihazın ön paneli tamamıyla dokunmatik panelden oluşacak.

OLED ekran üretiminin en iddialı ismi olan Samsung Display'in bu yeni dokunmatik paneliyle birlikte tam anlamıyla bir harika yaratması bekleniliyor. Bakalım Galaxy Note 9 isimli bu model sektörde yeni bir çığır açmayı başarabilecek mi?

Whatsapp