Samsung Nihayet Resmi Açıklama Yaptı

Samsung, iki gündür gelen haberler sonucunda nihayet Galaxy Note 7 ile ilgili resmi açıklamayı yaptı.

Samsung’un phablet segmentindeki yeni amiral gemisi Galaxy Note 7 tanıtımının ardından büyük beğeni kazanmış ve satışa sunulması ile birlikte tüketicilerin yoğun ilgisi ile karşılaşmıştı. Ne var ki bazı kullanıcılardan gelen raporlar, Galaxy Note 7'de bazı şeyler yolunda görmediğini ortaya çıkardı. Batarya sorunu ile Galaxy Note 7 akıllı telefonların tutuşmasının ardından Samsung, bu cihazlar için tüm dünyada güvenli denilen yeni modellerle ücretsiz değişim programını başlattı. 

Fakat aradan kısa bir süre geçtikten sonra güvenli denilen cihazlarda da aynı sorunun devam ettiği görülmüştü. Dün sizlerle de paylaştığımız üzere bazı kaynaklardan Samsung'un Galaxy Note 7 üretimini durdurma kararı aldığı, ön sipariş teslimatlarının da süresiz olarak ertelendiği bilgileri elimize geçmişti. Konuyla ilgili bu sabaha kadar sessizliğini koruyan Samsung'dan nihayet resmi açıklama geldi. 

Samsung, resmi bir basın bir bülteni yayınlayarak tüm dünyadaki Galaxy Note 7 satışlarını ve değişim programını durduğunu resmi olarak açıkladı. Bu kararın, dünyadaki tüm perakendeci ve operatörlerle görüşecek ve kapsamlı bir soruşturma yapacak. Bu esnada tüketicilerin güvenliğini sağlamak amacıyla da Galaxy Note 7 Satışı ve değişim programı durduruldu. Samsung'un açıklamasında şu noktalar dikkat çekiyor: 

Galaxy Note 7'nin karıştığı bildirilen vakaları araştırmak için ilgili düzenleyici kurumlar ile birlikte çalışıyoruz. Tüketicilerin güvenliği bizim önceliğimizdir. Samsung, tüm taşıyıcı ortakları ile konuyu görüşecek. Soruşturma sürerken Samsung'un tüm perakende ortakları global Galaxy Note 7 satış ve değişim programlarını durduracaktır.

Şirketten yapılan bu açıklamanın ardından Güney Kore merkezli Samsung'un hisselerinde %5'lik bir düşüş yaşandı. Samsung Galaxy S8 haberleri gündeme gelmeye başlamışken, Güney Kore merkezli üreticinin Galaxy Note 7 sorununu bir türlü çözememiş olması ve bu haberlerle gündeme gelmesi şirketin uzun dönemde başının daha fazla ağrımasın neden olacak gibi görünüyor 

Whatsapp