Samsung, MWC'de Katlanabilir Akıllı Telefon Prototibi Tanıtabilir

Yıllardır bitmeyen katlanabilir ekranlı akıllı telefon söylentileri artık sona gelmiş olabilir. Zira önümüzdeki dönemde yapılacak tanıtımları yıldızları arasında katlanabilir ekranlı cihazlar yer alacak.

Samsung'un bir sonraki Galaxy S Serisi amiral gemisini MWC 2017'de tanıtmama kararı bazılarını hayal kırıklığına uğratmış olabilir, ancak Güney Koreli teknoloji devi yılın bu en büyük teknoloji fuarını da boş geçmeyecek gibi görünüyor. Samsung Galaxy Tab S3'ün neredeyse kesin olarak tanıtımının yanı sıra, şirket katlanabilir bir akıllı telefon prototipi için de sınırlı bir tanıtım yapabilir.

ETnews'in son haberine göre katlanabilir ekranlı akıllı telefon prototipi, yalnızca seçkin kişiler ve müşteriler tarafından erişilebilen özel bir sergi salonunda kısıtlı bir tanıtımla gün yüzüne çıkacak. Bu tanıtım, Samsung'un bu tür ürünlere potansiyel pazar tepkisini görmesini sağlayacak ve firmanın diğer cihaz üreticilerini yan kuruluşu Samsung Display aracılığıyla yeni ekranlar için sipariş vermesine teşvik etmeye yarayabilir.

Bununla birlikte Samsung'un katılabilir ürünlere örnek olarak sadece akıllı telefon prototipi olmayacağı iddia ediliyor. Şirketin, MWC'nin gösteri katında az sayıda diğer bükülebilir teknoloji cihazları sunacağı ve her katılımcının incelemesi için içe ve dışa katlanır ürünler sunacağı söylentileri bulunuyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay gelen haberlerde Microsoft'un katlanabilir ekranlı akıllı cihazlar için bazı patentler aldığı ve bunu Surface cihazlarında kullanmaya hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca dünyanın en büyük panel üreticilerinden biri olan LG de katlanabilir ekran teknolojisine büyük yatırımlar yapyı ve onun da katlanabilir ekran patentine dair haberler internette yer almıştı. 

Whatsapp