Samsung, MWC 2017'de herkesi şok edecek

Samsung, gelecek sene yeni akıllı telefon modelleri ile adından söz ettirecek.

Güney Kore devi Samsung, yenilikleri ile de adından söz ettirirken, bir süredir gelen iddialara göre katlanabilir ekrana sahip akıllı telefon modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İkiye katlanabilecek yapısı ile daha az yer kaplayacak olan bu yeni akıllı telefon çok yakında karşımıza gelebilir.

Samsung'un Project Valley olarak adlandırdığı katlanabilir ekranlı akıllı telefon projesinin ilk ürünlerinin ise gelecek sene pazarda yer alabileceği ifade ediliyor. Bloomberg üzerinden gelen rapora göre Samsung, bir değil iki katlanabilir ekranlı akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Gelen bilgilere göre normalde 5" boyutlarında bir akıllı telefon iken katlı ekran açıldığında ise 8" seviyesinde ekrana sahip olacak ve böylece normal boyutlu bir akıllı telefon, istenildiğinde tablet olarak da kullanılabilecek.

Henüz kesin olarak Samsung'un katlanabilir ekrana sahip akıllı telefon modellerini ne zaman sunacağına dair bilgi bulunmuyor. Ancak gelen son raporlar, 2017 başında İspanya Barcelona'da düzenlenecek olan MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nin duyuruya ev sahipliği yapabileceği kaydediliyor. 

Samsung, sadece 1 model değil, iki yeni katlanabilir ekranlı akıllısını MWC 2017'de gün yüzüne çıkartabilir.

Donanım açısından bakacak olursak eğer, bu yönde henüz bilgi bulunmasa da üst düzey donanım özelliklerine sahip cihazlar pazara sunulabilir. Quad HD ekran, 6GB sistem belleği, Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti bu yeni cihazların önemli özellikleri olarak gelebilir.

Whatsapp