Samsung, kıvrılabilen akıllı telefonlar için 2019'u işaret etti

Katlanabilir dokunmatik ekranlı cep telefonları üzerinde çalışan Samsung firması, bu teknolojiyi içeren mobil cihazların ancak 2019 yılında piyasaya merhaba diyebileceğini açıkladı.

Akıllı cep telefonu sektörünün en iddialı isimlerinden birisi olan Güney Kore kökenli Samsung firması, katlanabilir ve bükülebilir akıllı cep telefonları için 2019 yılını işaret etti. Bilişim dünyasında son dönemlerde oldukça popüler şekilde isminden söz ettiren ve Samsung'un geliştirmekte olduğu iddia edilen Galaxy X isimli katlanabilir telefonu ardından firma bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı.


Güney Kore'nin başkenti Seul'da düzenlenen Display TechSalon seminerinde söz alan Samsung LCD ekran mühendisi Kim Tae-woong, firmanın katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığını doğruladı. Tae-woong; ''Bu teknolojinin ticareşleşmesi ve olgunlaşması için 2019 yılına kadar beklememiz gerek, şuada çerçevesiz ekranlar oldukça popüler'' dedi.


Aynı seminerde söz alan HI Investment and Securities analisti Chung Won-seok ise, '' Samsung şu anda üretimini gerçekleştirdiği çerçevesiz ekranlardan oldukça önemli karlar elde etmeyi başarıyor. Zira bu teknolojiye geçilebilmesi adına ilk önce bu ekranlara olan ilginin azalması gerekiyor.'' denildi.

Whatsapp