Samsung, Katlanabilir Telefon ve Transparan Ekran Patenti Aldı

Samsung, en son aldığı patentlerle, katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarla birlikte transparan ekran üzerinde de çalıştığını ortaya koydu.

Katlanabilir Samsung Galaxy X'in gelecek yıl piyasaya sunulması beklenirken, Güney Kore merkezli üretici bir çift patent daha aldı ve bunlardan bir tanesi Galaxy X'in nasıl görünebileceğine dair ipuçları veriyor olabilir. Görüntüler, bir telefonun birkaç farklı şekilde katlanabildiğini gösteren önceki bir patent görüntülerinin aksine, yatay olarak katlanan bir telefon gösteriyor. Kullanıcılar, akıllı telefonu yatay pozisyonda da,kullanabiliyor. Ek bir menteşe sayesinde cihaz dikey olarak açılabilir. Cihazı katlayarak kapatmak, akıllı telefonun kapanmasını sağlarken, açık hale getirildiğinde ise cihaz otomatik olarak açılacak. 

Standart menteşelerin aksine, akıllı telefon özel bir sensöre sahip menteşe ile tasarlanmış. Sensör aktif olduğunda, cihaz üretici tarafından daha önceden belirlenmiş konfigürasyonlarda otomatik olarak katlanabiliyor. Resmi patent başvurusunun bir parçası olan görüntülere göre, yatay modda bir ekran yarım kat olarak ikiye bölünüyor. Çizimlerden birinde, katlama ekranının her iki tarafındaki uygulamaları gösterilirken, başka bir taslakta ise ekranın sol tarafında açık bir e-posta ve sağ tarafta uygulama simgeleri gösteriliyor. Bu, kullanıcıların ekranın her iki tarafını da istedikleri gibi özelleştirebileceğini gösteriyor. Bu, çok pencereyi yatay moda benziyor. 

Samsung ayrıca, şeffaf bir akıllı telefon ekranı için bir patent aldı. Şirket 2015 yılında şeffaf bir televizyon ekranı duyurmuştu ve şeffaf akıllı telefon ekranının çok daha küçük olsa da benzer olacağını hayal edebiliriz. Bu ekran, özel bir kamera kullanmadan, AR teknolojisi ile gerçek hayat arkaplan uygulanmasına olanak sağlayacak. 

Whatsapp