Samsung istediğini başardı, Hindistan pazarını ele geçirdi

Hindistan pazarında 2018 yılının ilk çeyreğine ait satışlar incelendiğinde Samsung firması ile OnePlus 5T'nin başarısı göze çarpıyor.

Asya pazarlarının hem nüfus kalabalığı hemde akıllı telefonlara olan ilgisi nedeniyle sektörün önemli oyuncuları tarafından hedef alındığını söyleyebiliriz. Son dönemlerde ise Hindistan pazarı Çin pazarı kadar üreticiler tarafından büyük bir önem taşırken, Güney Kore kökenli Samsung firması da bu pazarda sonunda istediği başarıyı elde etti.

Çeşitli araştırmalar gerçekleştiren Counterpoint araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonrasında firmanın Hindistan pazarında amiral gemisi modellerine hükmettiği ortaya çıkarken, bu başarıyı 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği görüldü. Şirket tarafından geliştirilen amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ile Galaxy S9+ ülke genelinde oldukça önemli başarı gösterdi.

2018 yılının ilk çeyreğinde ülke genelinde satılan amiral gemisi modellerinin yüzde 29'unu bu iki model oluştururken, Galaxy S9 modeline göre Galaxy S9+ modelinin daha fazla tercih edildiği belirtiliyor.

Pazarda Samsung sonrasında en çok tercih edilen amiral gemisi modellerini satan ismin OnePlus şirketi olduğu belirtilirken, bu şirketin en çok tercih edilen modeli olarak ise karşımıza OnePlus 5T çıkıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde pazarın yüzde 25'ini elinde bulunduran firma sonrasında ise karşımıza 'lik pay ile Apple firmasının çıktığını söyleyelim.

Bakalım Samsung firması Asya pazarındaki başarısını ne kadar daha devam ettirebilecek? Firma pazara özel olarak Galaxy A8+ (2018) isimli modelinin tanıtımını da gerçekleştirmişti.

Whatsapp