Samsung, İşlemci ve Ekran Rekabetinde Öne Geçmek için 18.6 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Teknoloji devi Samsung, ekran ve işlemci üretimindeki rekabette öne geçmek için 18.6 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Samsung Electronics bugün, bellek çipi ve akıllı telefon ekranı pazarındaki liderliğini devam ettirmek için Güney Kore'de 18,6 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırım, kullanılacak teknolojiye bağlı olarak Güney Kore'de yaklaşık olarak yarım milyon kişiye yeni iş imkanı oluşturacak. 

Samsung, yonga üretim departmanlarına yılda 10 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor. Şirketin bellek yonga üretiminin bu yıl rekor kar elde etmesi bekleniyor, bu nedenle bu alana yapılacak daha fazla yatırım kesinlikle çok anlamlı görülüyor. 

Samsung'un kendi ülkesinde bu oranda bir yatırım yapması için bir başka önemli faktör, Güney Kore'nin yeni cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in ülkede daha fazla iş imkanı yaratmak için büyük şirketleri yurtiçinde yatırım yapmaya çağırması olabilir. Samsung'un son yatırımının 2021 yılına kadar 440.000 kişiye yeni iş imkanı yaratması bekleniyor. 

Reuters'e göre, bu hareket, yatırımcılara, fiilen lider olan Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee'nin, şu an eski Güney Kore cumhurbaşkanı olan Park Guen-hye'ye rüşvet vermek suçundan yargılanması nedeni ile şirkete liderlik edememesine rağmen, şirketin büyük hamle yapma kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor. 

Kurumsal analiz firması olan  Score'un başında bulunan Park Ju-gun, Reuters'e "Samsung'un mevcut iklim nedeniyle iç yatırımlarda daha agresif" olduğunu söyledi. Park'a göre, Koreli teknoloji devinin ABD'de 380 milyon dolarlık bir tesis inşa edeceğini açıkladıktan sonra kendi ülkesinde bir miktar daha inisiyatif göstermesi gerekiyor.

Bugün Samsung, ekran görüntüleme iş kolu Samsung Display'in Güney Kore'deki yeni bir OLED ekran fabrikasına 1 trilyon won (870.3 milyon $) yatırım yapacağını açıkladı. Şirket halihazırda OLED ekran pazar payının %90'ından fazlasını elinde bulunduruyor ve bu tür panellere olan talebi karşılamak için üretimini büyük ölçüde artırması bekleniyor.

Whatsapp