Samsung, iPhone 8 ekranları için yeni fabrika kuruyor

Samsung'un ekran üretimi için yan kuruluşu olan Samsung Display, iPhone 8'lerin OLED ekranlarını tedarik edebilmek adına yeni tesisini kuruyor.

Bize göre hem akıllı cep telefonu hemde bu cep telefonları için üretilen ekran modellerinin en iddialı ismi olarak karşımıza çıkan Samsung, Apple tarafından talep edilen 120 milyon adet OLED ekran siparişi ardından yeni bir tesis kurmayı planlıyor. Kendisinin ürettiği Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin de oldukça önemli satış rakamlarına ulaşması nedeniyle zorluk yaşayan Samsung'un yan kuruluşu Samsung Display bu tesisle sıkıntıların üstesinden gelmeyi planlıyor.

Mevcut tesisinde haftalık olarak 135.000 adet OLED ekran üretimi gerçekleştirebilen Samsung Display, yeni tesis ile bu rakamı 2 katına çıkartmayı ve hatta 300.000 seviyesine ulaştırmayı planlıyor. iPhone 8'lerin ekranını üretecek tek firma olarak karşımıza çıkacak olan Samsung Display, Apple'ı elinden kaçırmamayı ve gelecek modellerde de kendisini tercih etmesi adına bu yatırımı yapmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda yeni yıla kadar 180 milyon adet OLED ekran üretmeyi amaçlayan firma hem kendi ürettiği amiral gemisi hemde Apple'ın tanıttığı an milyonlarca satması planlanan iPhone 8 modeli adına OLED ekran üretimini sıkıntı yaşamadan devam ettirebilecek mi, bekleyip göreceğiz...

Whatsapp