Samsung, İlk Defa Apple'ı Geride Bırakmayı Başardı

Samsung ve Apple arasındaki rekabette Samsung ilk defa öne geçmeyi başaracak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre Samsung'un ikinci çeyrek karı Apple'ın çok üstünde olacak.

Nomura Securities'den Cheong Chang-won: "Samsung'un yarı iletken ve ekran işletmelerinde süper bir dönem geçirilmesi bekleniyordu, ancak bellek yongası işi için son derece süper bir dönem geride bırakıldı" dedi. Bu etkileyici dönemin Samsung'un kazançlarına nasıl yansıyacağına  dair bir ipucu Cuma günü verildi. Şirket ikinci çeyreğe ilişkin kar tahmini yayınladığında, işletme kârının 12.1 milyar $ 'lık bir artış gösterebileceğini açıkladı.

Samsung genellikle, nihai denetimden geçirilmiş rakam tahmininden birkaç hafta sonra çok küçük farklı kar marjıyla raporladığından, nisan-haziran döneminde ayda ortalama 4 milyar dolar kazandığını varsaymak zor değildir. Karşılaştırma için belirtmemiz gerekirse, Apple'ın dönem karı 10,7 milyar dolar olacak. Apple'ın genellikle sonuç raporlarında tahminlerinin şaşırması gerçeğine rağmen, bu sürpriz 12 milyar dolara kadar çıkmaz, dolayısıyla önde gelen analistler son çeyrekte Samsung'un ilk kez Apple'ı geçtiğini düşünüyorlar. 

Verilen rakamlar Samsung'un akıllı telefon bölümünü değil genel olarak bileşen üretimini de kapsıyor. Dolayısıyla Samsung'un şirket içinde, bu rakamlar sonrasında bayram havası esiyor diyebiliriz. Ancak OLED İPhone 8 ile,Apple'ın bir seviye yukarıya taşımayı bekleniyor. Bu nedenle şirketteki sevinç kısa sürebilir. Sonuçta iki tarafından rekabetinden doğan yenilikler tüketicilere yaradığı için oluşan bu rekabetten en çok memnuniyet duyanlar yine tüketiciler olacaktır. 

Ancak yine de,Samsung'un Apple'ı Geride bırakmasındaki en önemli etkenlerden birinin işlemci ve ekran üretimindeki yüksek karşılığının olduğunu hatırlatalım. Zira Apple, kârının büyük bir bölümünü akıllı telefon bölümünden elde ediyor. 

Whatsapp