Samsung, İkinci Nesil LPDDR4x Yongalarını Duyurdu 

Samsung, 16 gigabit kapasiteye sahip ikinci nesil LPDDR4x RAM Yongalarını resmi olarak duyurdu.

Samsung LPDDR5 RAM'i piyasaya sundu, ancak eski standart olan LPDDR4X için pazarda hala ihtiyaç devam ediyor. Güney Kore merkezli şirket bugün, saniyede 4266 megabit veri işleyen ikinci nesil LPDDR4x RAM yongalarını resmi olarak duyurdu. 

Yeni nesil RAM yongaları, yonga başına 2GB ile 16 gigabitlik bellek olarak öne çıkıyor. LPDDR5 RAM ise yonga başına 1GB olarak görünüyor. Bu, Samsung'un ürettiği 8GB'lık paket ile maliyeti düşürmek için yalnızca dört tanesinin gerekli olduğu anlamına geliyor. LPDDR5'in bu kapasite için sekiz çipe ihtiyacı olduğunu hatırlatalım. 

Ayrıca, ikinci nesil LPDDR4X, ilk nesil LPDDR4x'ten ve yeni 8GB RAM'den % 10 daha az güç kullanıyor ve daha eski 4X yongalarını ile karşılaştırıldığında % 20 daha ince. Bu ise geliştirilmiş bir 10nm sınıfı üretim sürecini sayesinde mümkün oluyor. 

Samsung'un bugün duyurusunu yaptığı ikinci nesil LPDDR4x RAM yongaları, 2019 yılının ilk yarısında itibaren akıllı telefon modellerinde kullanılmaya başlayacak. Samsung ayrıca, 4GB ve 6GB RAM bellekleri de piyasaya sunacak. Bu sayede üreticilerin de bolca seçeneği olacak. 

Whatsapp