Samsung, Hindistan'daki Amiral Gemisi Telefon Üretimini Durdurabilir

Samsung'un artan vergi yükü nedeni ile Hindistan'daki amiral gemisi akıllı telefon üretimini durduramadı tahmin ediliyor.

Samsung, Hindistan hükümeti son alınan yeni vergi kararlarını yeniden gözden geçirmezse, Hindistan'daki Galaxy S9 ve Galaxy Note9 gibi amiral gemisi telefonları üretmeyi durdurabilir, bu da şirketin Hindistan'daki akıllı telefon üretimini ve akıllı telefon ihracatını azaltabilir.

Burada söz konusu olan durum, Hindistan'ın Aşamalı Üretim Programı (PMP). PMP, Hindistan'da bileşen üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor ve başlangıçta Mart 2020'de yürürlüğe girmesi planlanıyordu. Ancak Hindistan hükümeti programı hızlandırmaya karar verdi ve şimdi 2019 Şubat tarihinden itibaren söz konusu bileşenlerin üretimini talep ediyor. Aksi halde, akıllı telefon üretimi için ithal edilen tüm bileşenlere, %10 veya %11 ek vergi uygulanacak. 

Samsung'un Hindistan'da üretmesini ve ithal etmesi gereken en önemli bileşenlerden biri de ekran paneli. Ekran paneli, akıllı telefonun maliyetini %25 - %30'unu oluşturuyor ve ek vergiler direk olarak akıllı telefon üretim maliyetini önemli ölçüde artıracak. 

Samsung Hindistan tarafından, Hindistan Hükümeti’ne yapılan açıklamada, yeni bir ithalat vergisi uygulandığında, ülkedeki amiral gemisi telefon üretiminin durdurulması ve orta ve giriş seviyesi akıllı telefonların üretiminin azaltılması gerekeceği belirtildi.

Samsung, şu anda Hindistan'da AMOLED ekran paneli üretimi için bir fabrika kuruyor ancak bu fabrika Nisan 2020'den önce üretime geçmeyecek. 

Whatsapp