Samsung gelecek ay bomba bir uygulama ile geliyor

Samsung Pay Mini, gelecek ay iOS ve Android cihaz için Güney Kore devi tarafından yayınlanacak.

Apple'ın geçtiğimiz 2014 senesinde NFC destekli ilk akıllı telefon modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte mobil ödeme sistemi Apple Pay'i sunmasının ardından Samsung da cevabını vermekte gecikmemiş ve geçtiğimiz sene Samsung Pay adı ile kendi mobil işletim sistemini sunmuştu.

Samsung  Pay, ilk önce Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulurken, kısa bir süre önce de dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de sunulmaya başlanmıştı.

Gelen bilgilere göre Samsung, gelecek ay anavatanı Güney Kore'de Samsung Pay Mini Galaxy akıllı telefon modelleri ile değil, Android 6.0 Marshmallow ve üstü işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile iOS 8.0 ve üstü işletim sistemine sahip iPhone modelleri ile kullanılabilir olacak.

Bu yeni mobil ödeme sistemi Samsung Pay Mini, Magnetic Secure Transmission (MST) Teknolojisi'nin kullanmayacak ve sadece online olarak yapılan ödemelerde geçerli olacak.

Samsung Pay Mini oldukça basit yapısı ile kullanıcıya kolay bir kullanım deneyimi sunacak. Uygulamayı iPhone ya da Android işletim sistemi yüklü akıllı telefonuna indirecek olan kullanıcı daha sonra, kredi ya da banka kartını uygulamaya tanıtarak, kolaylıkla online mağazalar üzerinden alışveriş yapabilecek.

Ayrıca Samsung, Android ve iOS destekli akıllı telefonların ardından başarı durumuna göre Samsung Pay Mini'yi Mac ve PC platformları için de sunacak.

Whatsapp