Samsung, Galaxy S9 ve Note 9 Ekran Siparişlerini Verdi

Samsung'un önümüzdeki yıl piyasaya sunacağı akıllı telefon modelleri, Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 için 5.77 inç ve 6.32 inç ekran siparişlerini verdiği iddia ediliyor.

Endüstri kaynaklarına göre önümüzdeki yıl Samsung'un amiral gemi akıllı telefonları olması beklenen Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ın Galaxy S8 ikilisinde olduğu gibi 5.77 inç ve 6.22 inç ekranlara sahip olacağı iddia ediliyor. Bu bilgiler, yakında üretimine başlanması amacıyla Samsung'un ekran üretimi yapan yan kuruluşu Samsung Display'e sipariş verilmesi ile ortaya çıktı. 

Galaxy S9 ve S9 + ekranların da yanlara doğru kavisli olmaları, minimum alt ve üst çerçevelere sahip olması ve Samsung'un bu yıl amiral gemisi Galaxy S8 ile tanıttığı "Infinity Display" tasarımına sahip olması bekleniyor. Bununla Samsung'un OLED ekrana entegre parmak izi tarayıcı sensörünü de ilk defa hayata geçireceği belirtiliyor. Bilindiği üzere bu teknolojinin Galaxy Note 8'de yer almayacağı belirtiliyordu. Bu sayede Samsung'un yeni Galaxy S9 akıllı telefonu için yapacağı tanıtımın genel olarak yazılımla ilgili yeniliklere odaklanacağı tahmin ediliyor. 

Haberde ayrıca, "Samsung Display'in 6.32 inçlik Galaxy Note 9 paneli için öncelikli sipariş aldığını ve bu ekranın aslında önümüzdeki ay Note 8'de yer alacak ekranla aynı panel olduğunu düşünüyoruz" denildi. Bu ekranın Galaxy S8+'dan diyagonal olarak biraz daha büyük olduğu, ayrıca Note 8 ekranının köşelerindeki kavisin daha az olduğu göz önüne alındığında, Galaxy Note 8 ve Note 9'un çok daha büyük ekranlara sahip olacağı görülüyor. 

Whatsapp