Samsung, Galaxy S9 için 2018 Başlarından İtibaren 7nm Üretim Sürecine Geçecek

Dünyanın en büyük mobil işlemci üreticilerinden biri olan Samsung’un 2018 yılı başlarından itibaren ve muhtemelen Galaxy S9 için 7nm chip üretim sürecine geçeceği belirtiliyor.

Apple'ın önde gelen chip üreticisi ve tedarikçisi TMSC'nin görünüşe bakılırsa 7nm chip üretim konusundaki en büyük rakibi Samsung olacak. 

Samsung yarıiletken LSI bölümü şefi, üç ayda bir yapılan basın toplantısında, üretim yaptıkları teknolojiyi "zorlu" olarak nitelendirdi. Ancak çok küçük bir sorunlar oluşturmadan birbirlerine çok yakın minik transistörlerin döşenmesine yardımcı olan yeni nesil ultra ultraviyole (EUV) litografi ekipmanlarının piyasaya sunulması sayesinde Samsung'un lider olmayı umduğunu belirtti.

TMSC'nin bu yıl 7nm yonga üretimini riskini alması ve gelecek yıldan itibaren seri üretime geçmesi bekleniyor. Bu arada Samsung'un da gelecek yılın başlarından itibaren agresif bir yol haritası izlemesi ve Samsung Galaxy S9'da 7nm üretim sürecinde geliştirilen işlemcilerin kullanılması bekleniyor. Samsung bu yıl amiral gemisi akıllı telefonları için 10nm litografi ve orta sınıf ve giyilebilir ürünler segmenti için 14nm işlemcileri mükemmelleştirmeyi hedefleyecek.

Galaxy S8'in işlemcisinin performansı ve güç kullanımı şimdiden merak ediliyor. Öte yandan önümüzdeki yıl geleceği iddia edilen 7nm işlemciler de teknoloji çevrelerinde heyecan uyandırmaya başladı. 

Whatsapp