Samsung, Galaxy S8'in Dijital Asistanla Geleceğini Doğruladı

Samsung'un Viv Labs'ı satın almasından sonra Galaxy S8'in bu şirket tarafından geliştirilen dijital Asistanla geleceği de Samsung tarafından doğrulandı.

Samsung, Siri Dijital asistanın yaratıcıları tarafından kurulan Viv Labs'ı satın aldığını duyurduğu zaman, şirketin Galaxy S8 için dijital asistan oluşturma aşamasında Viv Labs'ın yapay zeka teknolojisini kullanacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Daha sonra bu dijital asistanın Bixby adıyla anılacağını öğrenmiştik.

Samsung Galaxy S8'in resmi duyurusu öncesinde şirketin Twitter hesabından yapılan paylaşımda Project Dream kod adı altında geliştirilen Galaxy S8'in Bixby versiyon 1.0 ile geleceği açıklandı.  Samsung bu tweetle bir sonraki amiral gemi akıllı telefonu Galaxy S8'in Dijital asistan özelliği ile geleceğini özelliklerine girmeden doğrulamış oldu. 

Samsung, Viv adı verilen yapay zeka platformunu giyilebilir cihazlar ve ev aletleri öncesinde Galaxy akıllı telefonlara entegre edecek. Kullanıcılara bir dizi işkrnsellik ve farklı hizmetler sunmak için bu yeni platformu kullanmaya hazırlanan Samsung, dijital asistan aracılığıyla sunulacak hizmetlerin ne tür servisleri içereceği konusunda henüz bilgi paylaşmadı.

Güney Koreli şirket, kullanıcıların dijital asistan aracılığıyla üçüncü parti servislere erişmelerinin de sorunsuz olacağını söylüyor. "Geliştiriciler asistanımıza ekleme ve hizmet yükleme yapabilir" diyen Samsung Başkan Yardımcısı Rhee Injong, "Samsung bir şey yapmasa bile, bu akıllı asistan daha fazla hizmet, daha yeni servisleri öğrenmek ve bunları son kullanıcılara kolaylıkla sağlama yeteneğine sahip olacak." dedi. 

https://twitter.com/SamMobiles/status/794245296956047360

Apple, Google, Microsoft ve Amazon gibi şirketler zaten büyük başarılar elde ettiği dijital asistan yarışında artık Samsung da iddialı. Samsung dijital asistanın oldukça yavaş ilerleyen kullanıma sunulması süreci, şirketin yapay zeka ve diğer ilgili yazılım alanlarında konumunu güçlendirmek amacıyla daha fazla satın almalar yapmak istediği yönünde yorumları da beraberinde getiriyor. 

Whatsapp