Samsung Galaxy S8'in Bixby'si Türkçe dil desteği sunmayacak

Galaxy S8'de yer alacak olan Bixby, sesli kişisel asistan, başlangıçta 7-8 dil desteği sunacak.

Samsung'un yeni nesil amiral gemisi gelecek ay sonunda gün yüzüne çıkacak. Daha önce Şubat sonunda MWC, Mobil Dünya Kongresi'nde cihazlarını sunan firma, bu sene ise MWC 2017'yi tercih etmezken, Mart ayı sonunda ABD ve Avrupa'da düzenleyeceği aynı zamanlı etkinliklerle cihazını gün yüzüne çıkartacak. Ayrıca bu cihazın daha büyük versiyonu da gelecek ve Galaxy S8 Plus ya da farklı bir isim il sunulması bekleniyor.

Samsung'un yeni cihazları ayrıca firmanın yeni yapay zeka içeren sesli kişisel asistanı ile sunulacak. Bixby adındaki bu yeni sesli kişisel asistan ile Samsung, Apple Siri, Microsoft Cortana, Google Asistant'a meydan okuyacak.

Samsung'un anavatanı Güne Kore üzerinden Bixby'e dair bazı bilgiler geldi. Bu yeni bilgilere göre Bixby, başlangıç için sadece 7-8 dil desteği ile gelecek. Bu dillerin başında ise İngilizce, Korece ve Çince yer alacak. Ayrıca Almanca, Japonca, Portekizce ve Hintçe de desteklenecek diller arasında yer alabilir. Ancak yine de henüz kesin bir bilginin bulunmadığını belirtelim.

Bu iddia doğru ise ve Bixby, başlangıçta oldukça sınırlı dil ile sunulurken, Türkçe'nin ise yer almayacağını söyleyebiliriz. Ancak ilerleyen dönemde Türkçe desteği de Samsung'dan gelebilir.

Apple'ın Siri adındaki kişisel sesli asistanı da daha önce uzun süre Türkçe dil desteği sunmazken, yakın zamanda Türkçe dile de kavuşmuştu.

Whatsapp