Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Unpacked 2017 Etkinliğinde Resmi Olarak Tanıtıldı

Samsung'un heyecanla beklenen 2017 amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8+ nihayet resmi olarak duyuruldu. Unpacked 2017 etkinliğinde tanıtılan Galaxy S8 ve S8+, oldukça üst seviye özelliklerle geliyor.

Samsung'un uzun zamandır heyecanla beklenen amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+ nihayet bugün düzenlenen Unpacked 2017 etkinliğinde gün yüzüne çıktı. Samsung'un yeni amiral gemileri büyük oranda Galaxy S7 tasarımını baz alınarak geliştirildi. Ancak Galaxy S8 ailesi çerçeve kullanımı konusunda Samsung için önemli gelişmeler kaydetmiş gibi görünüyor. 

İki telefon arasındaki en belirgin fark ekran boyutu oluyor. Buna göre Galaxy S8 5.8 inç bir ekrana sahipken Galaxy S8+ ise 6.2 inçlik quad HD 2960x1440 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekrana sahip. Köşeleri yuvarlatılmış bu iki ekran da 18.5:9 en-boy oranına sahip. 

Telefonların her ikisi de Galaxy Note 7'de olduğu gibi HDR10 desteği ile birlikte geliyor ancak Dolby Vision teknolojisine sahip olmayacaklar. Samsung, Amazon ile yaptığı ortaklık sonucu HDR desteğine sahip içerikleri Galaxy S8 akıllı telefonlara getiriyor olacak. Galaxy S8'in ekranı aynı zamanda ilk Ultra Dynamic Renge teknolojisini destekleyen akıllı telefon ekranı oluyor ancak bu konuda da henüz çok fazla detay paylaşılmadı. 

Galaxy S8 ikilisi kamera tarafında 12MP Dual piksel sensörlü arka kameraya kullanmaya devam ediyor ancak her iki telefon da gelişmiş yeni bir kamera uygulamasına sahip olacak. Ön kamera da aynı şekilde otofokus ve yüz tanıma özellikli 8MP sensöre sahip. 

Samsung Galaxy S8, Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga seti sayesinde 1 gigabit LTE desteğine sahip oluyor. Tabi ki farklı pazarlarda farklı yonga setlerine sahip versiyonlar satışa sunulacak ancak Samsung, performans açısından bu cihazlar arasında fark olmayacağını iddia ediyor. Galaxy S8 ve Galaxy S8+ bir çok hayranın beklediği üzere AKG kulaklıklar ve 3.5mm kulaklık girişine sahip olacak. 

Bellek özellikleri söz konusu olduğunda bazı pazarlar için çok şanslı olacaklar diyebiliriz. Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ uluslararası pazarlarda 4GB RAM ve 256 GB'a kadar microSD kart desteği sunan 64GB dahili depolama alanı ile birlikte satılacak. Ancak özellikle Çin ve Güney Kore'de Galaxy S8'in 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonu da satışa sunulacak. 

Samsung Galaxy S8, Avrupa pazarında 809€ fiyat etiketine sahip olacak. Galaxy S8+ ise 909€ Fiyatla tüketicilerle buluşacak. Samsung, her iki telefonun da satışa çıkış tarihini 21 Nisan olarak açıkladı. Ancak bazı pazarlar bir kaç haftalık gecikme ile bu cihazlara kavuşabilir. Samsung Galaxy S8'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fiyatı ise 720$ olurken, bu İPhone 7'den 70$ daha pahalı olduğu anlamına geliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayanlar 30 Mart tarihinden itibaren operatörleri üzerinden Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için ön sipariş verebilecekler. 

Samsung Galaxy S8'in teknik özellikleri için TIKLAYIN

Samsung Galaxy S8+'nın teknik özellikleri için TIKLAYIN

Whatsapp