Samsung, Galaxy S8 Sızıntılarını Önlemeye Çalışıyor

Samsung'un yeni amiral gemisi olması beklenen Galaxy S8 hakkında çıkan haberler şirket yönetimini rahatsız etmeye başladı. Galaxy S8 bilgileri sızmaması için yeni önlemler alınıyor.

Akıllı telefon pazarında lider konumda bulunan ve son dönemde Galaxy Note 7 faciası ile gündeme gelen Samsung, yeni amiral gemi akıllı telefonu Galaxy S8 için çalışmalara başladı. Galaxy S8 hakkında gizli bilgilerin internet ortamında hızla yayılması nedeni Samsung, yeni önlemler almaya karar verdi. 

Korea Herald adlı sitede yer alan bir habere göre Samsung, Galaxy S8 hakkında gizli bilgilerin şirket dışına sızmasını önlemek için yeni önlemler almaya başladı. Samsung yöneticileri ve çalışanlarına gönderilen bir e-postada, şirketin "operasyonel sırlarının internete sızdırılması şirket adına büyük bir mali risk taşıyor ve ortaklıklar için güven kaybına yol açan ve geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir." denilerek çalışanların  bilgi sızmasına karşı ekstra dikkatli olmalarının istenildiği belirtiliyor. 

Samsung ayrıca tedarikçilerden gelen sızıntıları durdurmak için de çalışıyor. Samsung'un parça tedarikçisi olan bir firma, Kore Herald'a yaptığı anonim konuşmada; "Samsung, Galaxy S8  ile ilgili tek bir kelime söz edilmemesini tedarikçilere bildirdi." dedi

Bunun şirket çapında bir e-posta olduğu unutulmamalıdır. Samsung'un cihazın gelişiminde daha ilgili bir role sahip olanlarla daha zorlu ve gizli bir süreç işletiyor olması muhtemeldir. 

Açık konuşmak gerekirse Korea Herald makalesi masamıza geldiğinde gülümsediğimizi itiraf etmeliyiz. 

Tüketici teknolojisi inanılmaz derecede karmaşık bir iştir. Sızıntı akışını denetlemek için çalışılıyor olması, biraz okyanusun akışını kontrol etmek için çabalamaya benzer. Tek kelime ile açıklamamız gerekirse; bu çabalar beyhude olmaktan ileri gidemez. 

Teknoloji alanında bilgi akışını kontrol etmek için çok fazla değişken vardır. Çok fazla hareketli etkenler vardır. Samsung neredeyse yarım milyon çalışana ve yüzlerce tedarikçiye sahip bir şirkettir. Bu nedenle bilgi sızmasını önlemek çok kolay olmayacaktır. Hatta imkansız diyebiliriz.

Hatta Apple, kendi markasının gizliliği ile ünlüdür fakat bu konuda kesinlikle yenilmez değildir. Sadece İphone 7 lansmanından önce bu cihaz hakkındaki neredeyse tüm detaylar ve birkaç sürpriz 7 Eylül'den önce internet ortamında elimize geçmişti. 

Sonuçta bilgi sızıntıları üreticiler için "doğru kullanıldığında" iyi bir şey de olabilir. Zira sızan haberler yorum ve spekülasyon oluşturur ve üreticilere geliştirme aşamasında ışık tutabilir. Bununla birlikte oluşan heyecanı satış rakamlarına yansıtan bir farkındalık oluşmasına da yardımcı olabilir. Bu konuda mütevazi bilgilerin paylaşıldığı teknoloji muhabirleri bile artık sektörde düşünülmesi gereken adımlar arasında yer almalıdır. 

Whatsapp