Samsung Galaxy S8 Android 8.0 Oreo Güncellemesi Durduruldu

Samsung geçtiğimiz günlerde Galaxy S8 ve S8 Plus modelleri için Android 8.0 Oreo güncellemesini dağıtmaya başlamıştı. Bugün ise gelen bilgilere göre Galaxy S8 Android Oreo güncellemesi durduruldu.

Merakla beklenen Galaxy S8 Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtılmaya başlamasından sadece bir kaç gün sonra durduruldu. SamMobile tarafından yapılan açıklamaya göre, Koreli teknoloji devi S8'de Oreo OTA güncellemelerini göndermeyi durdurdu ve ayrıca yazılım dosyalarını resmi indirme sunucularından kaldırdı. Samsung gibi büyük bir firmanın neden böyle bir davranış sergilediğini kimse bilmezken bazılarına göre daha yeni ve daha iyi bir yazılım güncellemesi çok yakında kullanıcılara dağıtılacağı için mevcut Oreo sürümü geri çekildi.

Birçok Galaxy S8 kullanıcısı uzun bir bekleyişin ardından Android 8.0 Oreo güncellemesine kavuştuğu için bir hayli mutluydu ancak gelen bu son bilgi henüz güncellemeyi cihazınıza yüklememiş veya güncelleme cihazına gelmemiş kullanıcıları bir hayli üzecektir. Çünkü bir çok firma amiral cihazları için Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtırken Samsung bu konuda bir hayli yavaş kalmıştı.

Ülkemizde de dağıtılan Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesini eğer cihazınıza yüklediyseniz korkmanıza gerek yok. S8 ile Android Oreo deneyimini sorunsuz bir şekilde yaşayabilirsiniz. Eğer yazılımda bulunan önemli bir sorun sebebiyle güncelleme dosyaları kaldırıldıysa çok yakında güncellemeyi yükleyen diğer kullanıcılara da yeni bir OTA güncellemesi dağıtılacaktır. S8 üzerinde Android 8.0 yazılımını kullanıyorsanız yorumlarda yeni güncelleme hakkında görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Samsung güncellemeyi geri çektiği için eğer internet ortamında herhangi bir kaynakta Galaxy S8 Oreo güncelleme dosyasını görürseniz yüklemeyin. Yakında Samsung yeni bir Oreo güncellemesini OTA üzerinden dağıtmaya başlayacaktır.

Whatsapp