Samsung Galaxy S7 için bir yanma haberi geldi

Samsung'un Galaxy S7 akıllı telefonu için bir yanma haberi daha geldi.

Akıllı telefonlar son dönemde gittikçe daha fazla teknoloji meraklısı tarafından tercih edilirken, yoğun kullanım nedeni ile kapasiteleri ve teknolojilerinde bazı gelişmeler yaşandı. Kapasite belli bir seviyeye kadar arttırılabilirken, artık üreticiler hızlı şarj teknoloji ile şarj süresini azaltma peşindeler.

https://www.youtube.com/watch?v=C7BMjvGv3CY

Bataryalar, bazı durumlarda istenmeyen olaylara da neden olabiliyor. Geçtiğimiz dönemde bir çok kez, yanma haberleri gelmişti. Bunlardan bazıları, maddi hasar, bazıları da yaralanma ile sonuçlanırken, ölüme neden olan bazı olaylar da ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz sene Güney Kore devi Samsung, Galaxy Note7 adındaki üst seviye akıllı telefon modelini sunmuş. Ancak bu akıllı telefon için batarya sorunları nedeni ile bazı yanma / patlama olayları rapor edilmişti. Bunun üzerine firma cihazın üretimini ve satışını durdurmuş, satılanları da toplama kararı almıştı.

Galaxy Note7, Samsung'a milyonlarca dolar zarara neden oldu. Bu olumsuz imajı gidermek de yine firmaya paraya mal olacak.

Geçtiğimiz günler Apple'ın iPhone 7 Plus modeli için bir yanma haberi gelmişti ve şimdi de Samsung'un Galaxy S7 akıllısının yandığı ifade ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri, Virginia'da Old Dominion Üniversitesi'nde öğrenci olan Shaunique Lamb, aracı ile hareket halinde olduğu sırada, araç telefon tutucusunda bulunan Galaxy S7 akıllı telefonunun birden alev almış. Sağa çekerek, kazasız bir şekilde olaydan kurtulmuş.

İlginç olan nokta ise Shaunique Lamb, cihazın alev aldığı sırada şarja takılı olmadığını belirtiyor. Sadece Bluetooh üzerinden müzik dinlemekteymiş.

Whatsapp