Samsung Galaxy S7 edge'nin bir kavanoz su ile imtihanı

Samsung Galaxy S7 edge, 16 saat suyun için bekletildi ve sonuç?

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Samsung, geçtiğimiz sene özellikle metal kasa ile sunduğu yeni amiral gemisi Galaxy S6 ve bu cihazın iki yanı kavisli ekranlı edge versiyonları ile dikkatleri üzerine çekerken, bu sene de Şubat ayı sonunda Galaxy S7 amiral gemisini ve bu cihazın iki yanı kavisli ekrana sahip daha büyük versiyonu Galaxy S7 Edge'yi gün yüzüne çıkardı.

Gelen bilgilere göre Samsung, geçtiğimiz Mart ayında 10 milyon civarında Galaxy S7 / S7 Edge akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Akıllı telefonlar hatırlanacağı üzere 11 Mart tarihinde dünya genelinde satışa sunulmuştu.

Yeni cihazların en önemli özelliklerinden bir tanesi de suya dayanıklı yapı içermeleri. Daha önce Galaxy S5 modelinde suya dayanıklı tasarım kullanan firma, Galaxy S6 modellerinde ise suya dayanıklılığa yer vermemişti.

Galaxy S7 / S7 Edge'nin satışa sunulmasının ardından su ile ilgili testler de gelirken, şimdi de 16 saat boyunca bir kavanoz suda bekletilen Samsung Galaxy S7 Edge'nin videosu geldi. IP68 dayanıklılık sertifikası 1.5 metre suyun içinde en fazla 30 dakika kalabileceğini ifade ediyor.

16 saat 36 dakika suyun içerisinde bekletilen akıllı telefon bu süre sonunda hiç bir hasar görmeden dışarı çıkıyor. Ancak kavanoz içerisirinde çok fazla su olmadığınında basıncın da daha az olacağını söyleyebiliriz. 

Whatsapp