Samsung Galaxy S10'un Exynos 9820 Versiyonu, 7nm EUV Çift Çekirdekli NPU'ya Sahip Olacak 

Samsung Galaxy S10'un Exynos 9820 yonga setine sahip versiyonu, daha iyi ve gelişmiş kamera özellikleri için ilk 7nm EUV Çift Çekirdekli NPU işlemcisine sahip olacak.

Samsung Galaxy S10'un şirketin kendi geliştirdiği dünyanın ilk 7nm EUV çift çekirdekli NPU çipini Exynos 9820 üzerinde kullanacak ilk akıllı telefonu olacak. Bu AI çipinin özelliklerinden biri de kamerayı geliştirmek olacak. Bu, görüntü işleme, görüntü tanıma ve konuşma tanıma gibi yapay zeka işlemleri için optimize edilmiş mobil işlemci olduğu için bir insan beynine benzemekte. 

Şirket, amiral gemisini 2019'un ilk yarısında piyasaya sürecek ve uygulama işlemcisi, yapay zeka çekirdeğine sahip olacak. Samsung, 7nm EUV üretim profilleri üzerinde işlemciler üretiyor. Bu, bir yarı iletken devresini işlemek  için bir tabaka üzerine belirli bir ışık kaynağının çekildiği bir pozlama (fotoğraf) işlemi olarak adlandırılıyor. Şimdiye kadar, bu işlem için argon florür (ArF) kullanılmıştı. 

EUV teknolojisi yeni tasarlandı ve ArF'ın sadece 1 / 14'lük bir dalga boyuna sahip. EUV teknolojisi, daha detaylı yarı iletken devre modeli uygulaması için uygun bir yapıya sahip ve yüksek performanslı yarı iletkenleri üretmek ve verimliliği artırmak için karmaşık çoklu model sürecini azaltma potansiyeli oluşturuyor. 

Samsung Electronics, Galaxy S10'a kullanılmak üzere yapay zeka uygulamaları oluşturmak için EUV teknolojisi kullanıyor. “Galaxy S10'un iki yapay zeka çekirdeği var. Yapay zeka ile önceki 7 nanosaniye ABV üretimine göre önemli bir performans artışı olacak." Samsung, Exynos 7 9810'u duyurdu ancak bu yongada yapay zeka çekirdeği kullanılmadı. 

Huawei ve Apple ise Kirin 980 ve Apple A12 Bionic yonga setleri ile kendi AI işlemcilerini tanıtmıştı. Yapay zeka (AP) kitlesel üretiminin, otomobiller gibi IoT alanına genişlemesi bekleniyor. Piyasa araştırmacısı Counterpoint Research'e göre, akıllı telefon pazarında AI işlevleriyle donatılan telefonların oranının 19 puan artışla 2018'de % 16'dan 2020'de % 35'e yükselmesi bekleniyor.

Whatsapp